CREATIEF

Inpakken van de adventskalender van dit jaar

Kerst komt snel dichterbij en wanneer 1 december aanbreekt, moet de adventskalender klaar zijn. Vaak zelfs eerder als je adventsgeschenken geeft. Dan moet de adventskalender vaak al eind november klaar zijn. Wat elke individuele adventskalender moet bevatten, laten we volledig aan jou over. Maar in deze blogpost krijg je inspiratie over hoe je de cadeautjes kunt inpakken.

Naaizakjes van hergebruikt materiaal maken

Je kunt mooie zakjes voor de adventskalender zelf naaien, die je jaar na jaar kunt gebruiken. Zoek stof in een tweedehandswinkel, waar je de zakjes van kunt naaien. Misschien vind je een kersttafelkleed of een ander kerststof die goed past. Een koffiezak (jutezak) is ook geschikt om kleine “kerstmanzakjes” van te maken. Om de zakjes aan te passen, kun je naamlintjes op de cadeauzakjes naaien. Maak de zakjes in verschillende maten zodat er ruimte is voor verschillende maten cadeaus. Je kunt cijfers op de zakjes naaien, maar je kunt ook kleine kartonnen labels maken met cijfers die je aan de zakjes kunt knopen bij het sluiten ervan.

Gebruik hergebruikt inpakpapier

Kranten en reclame staan vol met kerstkleuren en motieven in november en december – ja, Kerstmis begint vaak al in oktober. Dit is dus een goede gelegenheid om reclamepapier te vinden dat een passende kerstsfeer heeft.

Om een geheel te creëren en de cadeaus persoonlijkheid te geven, kun je je eigen stickers ontwerpen die je op de cadeaus in de adventskalender plakt. Als je 24 identieke stickers bestelt, kun je de cijfers met de hand schrijven. Je kunt ook cijferstickers bestellen die je naast de cadeaus kunt plakken.

Gebruik toiletrollen

Als je voornamelijk kleine cadeautjes geeft, kun je toiletpapierrollen als verpakking gebruiken. Leg het cadeau in de lege toiletpapierrol en vouw beide uiteinden samen. Nu kun je de toiletpapierrol sluiten door er een lint omheen te binden. Maak verpakkingsstickers, die je aan de buitenkant van de rollen bevestigt. Op de stickers kun je schrijven: Voor “naam” van “de kerstman/mama/papa”, enz. Wat erop moet staan, is volledig aan jou. Nu heb je 24 kleine schattige cadeautjes die je kunt versieren met kraaldecoraties, linten, zuurstokken, hartjes, enz. als je meer versiering wilt.

Vergeet de kerstsok niet

Wil je liever niet 24 geschenken inpakken (vermenigvuldig dit zelf met het aantal adventskalenders dat je wilt maken)? Dan kun je het cadeaupapier weglaten en het cadeau direct in de kerstsok stoppen. Dit is milieuvriendelijker en bespaart je ook geld en tijd. Naai of koop een mooie kerstsok die je jaar na jaar kunt gebruiken. Het is zo leuk om dezelfde oude kerstsok weer tevoorschijn te kunnen halen.

Maar: cadeaus zonder verpakking werken het beste als je samenwoont met de ontvanger – en onthoud om elke dag een nieuw cadeau in de sok te stoppen. Tenzij je een medebewoner hebt met wie je de cadeaus wilt delen.

Andere inpakideeën

Als je graag een kerstster (dwz. de mooie rode kerstbloem) als cadeau wilt geven, kun je de plastic pot inpakken in bruin papier. Daarop kun je de mooie stickers voor bloemstukken bevestigen met een liefdevolle groet van jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.