ETIKETTEN VOOR KLEDING, FAQ, STICKERS

Het markeren van kleding in de kinderopvang

Het is een grote dag wanneer je kind naar de kinderopvang gaat. Voor sommige ouders is het moeilijk om los te laten, terwijl andere ouders blij zijn om weer tijd voor zichzelf te hebben. Beide gevoelens zijn volkomen normaal. Hoe dan ook, wanneer je kind naar de kinderopvang gaat, komen er een aantal praktische taken bij kijken. Vaak moeten er kleren en spullen worden aangeschaft.

Eén ding is echter zeker. Je moet ervoor zorgen dat de spullen van je kind voorzien zijn van naam. Met naamstickers is het eenvoudig om alles te markeren, zoals kleding, pantoffels, fopspenen, drinkflessen, regenpakken, knuffels, mutsen, wanten, dekens, schoenen, laarzen, enzovoort. De naamstickers van Ikast Etikett zijn kleine plaklabels die eenvoudig op een waslabel in het kledingstuk kunnen worden geplakt. De naamstickers zijn gemaakt van een zacht en flexibel materiaal dat niet kriebelt als het op de huid van het kind zit.

We vinden de grootte van de naamstickers perfect. Ze passen namelijk op alles. Je kunt ze gebruiken op kleding, lunchboxen, drinkflessen. De naamsticker is 30 x 13 mm groot. We bieden ook mini-zelfklevers van dezelfde kwaliteit als de naamstickers. De ministickers zijn 16x6mm groot.

Als je naamstickers op lunchboxen en drinkflessen wilt hebben, kun je de naamstickers aanvullen met de kleine stickers van Ikast Etikett. De stickers zijn gelamineerd en daardoor duurzamer. Na verloop van tijd is het onvermijdelijk dat de naamstickers vervagen. Dit kun je voorkomen door stickers op lunchboxen en drinkflessen te gebruiken. Zowel de stickers als de naamstickers zijn bestand tegen veelvuldig wassen in de vaatwasser.

Waarom is het verstandig om de kleding van je kind te labelen?

In de kinderopvang zijn er veel kinderen. Veel kinderen dragen dezelfde kledingmaat en ouders kopen vaak kleren op dezelfde plaatsen. Het is niet onwaarschijnlijk dat jouw kind regelmatig kleding draagt die precies hetzelfde is of lijkt op die van andere kinderen. Terwijl de kinderen nog klein zijn, zijn het de volwassenen in de kinderopvang die de regenpakken, wanten, mutsen, petjes, T-shirts en reservekleding moeten organiseren – en we beloven je dat ze blij zijn als er een naam in de kleren staat. 

Het beste is om ruim op tijd de naam in de kleding te zetten, zodat je niet op het laatste moment hoeft te stressen voordat je kind begint.

Waarom moet ik de naamstickers op labels bevestigen?

We raden altijd aan om de naamstickers op een label, erkende merklabel of wasvoorschrift in de kleding te plakken. Dat komt omdat we weten dat, wanneer de naamstickers op een label zijn bevestigd, ze zelden weer loslaten. Als je de naamsticker rechtstreeks op de stof plakt, kan deze snel loslaten wanneer de kleding wordt gedragen en gewassen. Kleding geeft mee en volgt de bewegingen van het kind, waardoor de naamsticker gemakkelijk los kan komen. 

Ontvang gratis posters voor de kinderopvang

Werk je in de kinderopvang en wil je dat meer ouders de kleding van hun kinderen labelen? We horen regelmatig van pedagogisch medewerkers dat het een grote uitdaging is dat ouders de namen niet onthouden, ondanks meerdere verzoeken. Maar de pedagogisch medewerkers vertellen ons dat het helpt als ze brochures of posters hebben om aan ouders te laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.