OPSLAG

Kinderkameropslag

Een goed georganiseerde kinderkamer kan zowel ouders als kinderen helpen om geordend te blijven. Hier is wat inspiratie voor opslag in de kinderkamer.

Kledingopslag in de kinderkamer

  • Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt in laden en kasten. Het wordt snel onoverzichtelijk als de laden vol zijn, en kinderen worden uitgenodigd om de lade leeg te halen om te vinden waar ze naar zoeken. Verwijder liever wat kleding als er te veel is.
  • Gebruik bijvoorbeeld kleine dozen voor sokken, ondergoed, hemdjes, maillots, enz. Verdeel een grote lade in kleinere compartimenten in plaats van alles in één grote lade te mixen. Vergeet instrijklabels voor ondergoed en sokken niet.
  • Als je namen, maten of wasinstructies op sommige kledingstukken nodig hebt, vind je een ruime keuze aan labels voor textiel bij Ikast Etikett.
  • Plak etiketten op de dozen met pictogrammen die de inhoud illustreren. Als duidelijk is wat er in elke doos hoort, is het veel gemakkelijker om op te ruimen.

Speelgoedopslag in de kinderkamer

Bewaar het speelgoed van je kind in dozen of laden die gemakkelijk te vinden en terug te zetten zijn wanneer het spelen voorbij is. Als je kind nog niet kan lezen, kun je stickers met afbeeldingen van hun speelgoed maken om op de dozen te plakken. Bij Ikast Etikett is het eenvoudig om een afbeelding te uploaden, en na een paar dagen ontvang je de stickers in je brievenbus.

Boekenopslag in de kinderkamer

Bij ons thuis worden voornamelijk kinderboeken gelezen. Elke avond worden er 4-5 boeken tevoorschijn gehaald voor het slapengaan, voordat wordt besloten welke vandaag worden gelezen. De klassieke oplossing van een boekenplank werkt daarom niet. Het wordt snel rommelig en onoverzichtelijk als de boeken van kinderen samen met die van volwassenen in de boekenkast staan. Maar het werkt juist heel goed om de boeken in boekendozen te hebben. Daarin is het gemakkelijk om door de boeken te bladeren. De boeken gaan ook vaak mee op reis. Daarom hebben we naamstickers in de boeken. Zo is het altijd duidelijk welke boeken we weer mee naar huis moeten nemen.

Stiften, kleurpotloden, potloden, scharen, kralen en lijm

Heb je een kind dat dol is op tekenen, verven, kralen maken en creatief bezig zijn? Een creatief project kan gemakkelijk uit de hand lopen en rommelig worden. Daarom is ons beste advies: help je kind om tussendoor op te ruimen. Grote glazen potten met geweven labels voor stiften, kleurpotloden, penselen, enz., maken het eenvoudig om het gereedschap terug te zetten na gebruik. Als er continu wordt opgeruimd, is het ook leuker om de volgende keer creatieve projecten te vinden. Je kunt flesetiketten op de potten plakken, zodat je nooit twijfelt over wat er in elke container hoort.

Kunstwerken en verzamelobjecten van het kind

Sommige kinderen komen dagelijks thuis met kunstwerken in de vorm van tekeningen, kleifiguren of gesneden houten figuren. Andere verzamelen stenen, dennenappels of schelpen. Als je een kind hebt met verzamelneigingen, kun je een plank in de kinderkamer maken en daar de spullen tentoonstellen. Maak afspraken met je kind dat wanneer de plank vol is, deze moet worden gesorteerd voordat er ruimte is voor iets nieuws.

Als je kind zijn creaties aan grootouders en vrienden wil geven, kun je je maak uw eigen naar en van stickerlabels maken. Zo heb je altijd een leuke bedrukte stickers voor verpakking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.