EVENEMENTEN, TOEGANGSARMBANDEN, VEILIGHEID

5 beveiligingsoplossingen: Optimaliseer de beveiliging van je festivalarmbanden

Voor jou als evenement- of festivalorganisator is het van groot belang dat de beveiliging perfect werkt. Zoals je waarschijnlijk begrijpt, zijn daar verschillende redenen voor.

Betalende gasten hebben een mindere ervaring als ze merken dat andere gasten binnen zijn gekomen met valse armbanden of armbanden die zijn doorgegeven door andere gasten.

Voor veel mensen op een afgesloten terrein kunnen er uitdagingen ontstaan met de politie en de brandweer, en dat vormt een werkelijke veiligheidsbedreiging voor jouw gasten bij ongelukken of brand.

Gasten die sjoemelen met toegangscontrole betekent minder inkomsten voor jou als organisator.

Wanneer je gebruikmaakt van Polsbandjes, heb je daarom verschillende mogelijkheden om de beveiliging te verbeteren door extra functies toe te voegen. Festivals zijn verschillend en daarom bieden wij ook verschillende soorten beveiligingsfuncties aan die je kunt kiezen voor jouw controlearmbanden.

1. Sluiting

Wat is het doel van de sluiting?
De sluiting zorgt ervoor dat de armband gesloten is, zoals de naam al aangeeft. Het is van cruciaal belang voor vele organisatoren dat de armband niet van de pols van de gast kan worden verwijderd zonder deze af te knippen.

Er zijn verschillende soorten sluitingen.

Easy-lock:
Easy-lock is een zeer eenvoudige oplossing die je snel om de pols kunt bevestigen. Easy-lock vergrendelt de armband zodat de sluiting niet kan worden teruggeduwd en de gast de armband niet kan verwijderen zonder deze door te knippen.

Houd er echter rekening mee dat het overtollige materiaal van de armband ongeveer 1,5 cm na de sluiting moet worden afgeknipt, zodat de gast de armband niet door de sluiting kan trekken.

Het nadeel van de easy-lock-armband is dat sommige gasten (zowel kinderen als volwassenen) de armband te strak om de pols krijgen en deze moeten verwisselen.

Metalen sluiting:
De metalen sluiting is de klassieke sluiting die betrouwbaar en effectief is. De metalen sluiting is gemaakt van aluminium. De metalen ring wordt om de uiteinden van de armband geklemd, waardoor de stof vergrendeld wordt en de armband niet meer verwijderd kan worden. De metalen ring is nog steeds erg populair onder onze klanten, ondanks dat deze oplossing meer tijd en gereedschap vereist. Het voordeel van de metalen sluiting is ook dat wanneer de armband gesloten is, de gast deze niet strakker kan maken.

Loop-sluiting:
De loop-sluiting werkt door middel van een pen en een gaatje die om een gaatje in de armband worden gesloten. Er zijn natuurlijk meerdere gaatjes, zodat de armband kan worden aangepast aan de grootte van de pols. Deze oplossing is handig omdat er geen gereedschap voor nodig is en je tegelijkertijd voorkomt dat gasten de armband strakker kunnen aantrekken nadat deze eenmaal om de pols is bevestigd.

Natuurlijk zijn er ook sluitingen die hergebruik van de armband mogelijk maken. Dit type sluiting is echter zeldzaam op festivals waar de armband dient als toegangscontrole.

2. RFID-armband

RFID-technologie wordt steeds populairder. Daar zijn verschillende redenen voor, en een verhoogde veiligheid is er zeker één van.

Contactloze toegangscontrole:
Met RFID-technologie kun je de armband van de gast scannen en zo controleren of deze uniek is. In de chip kun je informatie zoals het tickettype, de naam van de gast, de leeftijd, en meer coderen.

Contactloze betaling:
De RFID-armbanden kunnen ook worden gebruikt voor betalingen, zodat je geen contant geld hoeft te gebruiken. Dit is zowel een voordeel voor jouw gasten als voor je medewerkers/vrijwilligers. De gasten kunnen een bedrag op de armband storten of hun creditcard aan de armband koppelen.

3. Armband met barcode/QR-code

Je kent de barcode al van concert- of theatertickets. Waarom zou je de barcode dan niet gebruiken op festivalarmbanden?

De barcodes zijn uniek, dus een kopie van een barcode laat de controleurs zien of de barcode al is gebruikt.

4. Armband met UV

Armbanden met UV geven jouw controleurs de mogelijkheid om de authenticiteit van de armband te controleren met UV-licht. UV is niet zichtbaar in natuurlijk daglicht, maar wordt zichtbaar voor de controleurs met behulp van een UV-lamp.

Armbanden met UV zijn vooral handig op donkere locaties waar het voor jouw controleurs moeilijk kan zijn om jouw ontwerp te herkennen.

Je kunt UV inweven in geweven festivalarmbanden en UV opdrukken op Tyvek-polsbandjes.

5. Uniek design

Het ontwerp is een eenvoudige, maar niet minder belangrijke functie van jouw armband. Als je kiest voor een zwarte controlearmband zonder opdruk of een standaard papieren armband, is het veel eenvoudiger voor gasten om binnen te glippen, simpelweg omdat de armband te gemakkelijk te kopiëren is.

Zorg er daarom voor dat het ontwerp van jouw armband uniek is en dus moeilijk te kopiëren. Als je verschillende soorten toegangstypes hebt, zorg er dan voor dat je variaties maakt die gemakkelijk te onderscheiden zijn, zelfs op een regenachtige dag.