CREATIEF

DIY: tips voor nieuwjaarsdecoraties op de nieuwjaarstafel

Wil je graag je nieuwjaarstafel versieren met zelfgemaakte decoraties, lees dan verder.

Lekker decor

Wie zegt dat decoratie alleen maar er mooi uit hoeft te zien? Het is een mooie win-win situatie wanneer het ook gegeten kan worden. Hier hebben we stickers op Merci-chocolaatjes geplakt met de tekst “Goed nieuwjaar” – en natuurlijk zou er ook “Goed Nieuwjaar 2024” of een andere tekst die bij jullie nieuwjaarsfeest past op kunnen staan. Op de pagina stickers voor het feest hebben we het eenvoudig voor je gemaakt. Je hoeft alleen maar te kiezen welk type chocolade je wilt maken etiketten voor. Kies uit After Eight, Kinder Maxi, kleine Ritter Sport, enz. Nadat je een sjabloon hebt gekozen, ontwerp je je stickers. Kies een achtergrond, schrijf tekst en voeg eventueel een figuur toe. Je kunt ook een kant-en-klaar ontwerp uploaden als je een specifiek ontwerp hebt voor je feeststickers.

Zelfgemaakte nieuwjaarshoedjes

Je kunt de tafel ook versieren met leuke nieuwjaarshoedjes die je zelf maakt. Koop eventueel enkele hoedjes in een tweedehands winkel en maak feestelijke nieuwjaarshoedjes door glitter, oren, gekke brillen of iets dergelijks erop te plakken. Maak Instrijklabels met tekst die je op de hoedjes plakt. Je kunt eventueel schattige minihoedjes maken als een kleine creatieve activiteit voor oudejaarsavond. Er zijn verschillende DIY-gidsen op internet die laten zien hoe je eigen knallers kunt maken. Je kunt zeker inspiratie opdoen op Pinterest. De meeste supermarkten verkopen nieuwjaarsservetten. Maak in plaats daarvan je eigen stickers voor inpakken die je op neutrale servetten plakt.

Persoonlijke drinkglazen

Als onderdeel van een versierde en feestelijke tafel, kun je feestelijke drinkglazen met namen maken voor je gasten. Kies bij voorkeur glazen van plastic of glazen die je niet erg vindt als ze breken. Op oudejaarsavond nemen veel mensen hun drankjes mee naar buiten wanneer de klok middernacht slaat. En het zal niet de eerste of laatste keer zijn dat een glas op de tegels valt.

Plaats flesetiketten op de glazen, zodat je gasten hun eigen glas de hele avond gemakkelijk kunnen herkennen. Het wordt alleen maar feestelijker als je mooie stickers maakt. Je kunt uitstekend stickers maken op goud- of zilverfolie. Het geeft een echt mooi effect om afbeeldingen of andere grafische elementen op dit type folie af te drukken.


Quizzen en gezelschapsspellen voor Nieuwjaar

Oudejaarsavond kan soms een beetje lang aanvoelen terwijl je wacht tot het middernacht wordt. Daarom is het een goed idee om enkele gezelschapsspellen en activiteiten te hebben om de tijd te vullen.

Maak kaartjes met opdrachten die je onder de borden van de gasten legt. Het kunnen taken zijn die vertellen wat de verschillende gasten moeten doen, zoals afwassen of het dessert vinden. Het kunnen ook grappige opdrachten zijn, zoals opstaan en een toespraak houden, rare woorden zeggen, naar het toilet gaan om je om te kleden, enzovoort. Pas de opdrachten aan het gezelschap aan. Ook al is de kerst voorbij, je kunt ook cadeauspellen spelen. Pak de cadeaus mooi in met feestelijke van-en-voor stickers die je op de cadeaus plakt.

Heb jij goede ideeën voor DIY nieuwjaarsdecoraties voor de nieuwjaarstafel, deel ze dan met ons in het opmerkingenveld. Ken je het grote assortiment van Ikast Etiket aan labels, geweven labels en Naamstickers voor kleding?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.