CREATIEF

Sinterklaas cadeautips voor kinderen

Het is goed om cadeaus te maken die daadwerkelijk worden gebruikt. Een tas voor gymkleding, binnenschoenen of om boodschappen mee te doen is een cadeau dat de meeste mensen kunnen gebruiken. Het is ook eenvoudig voor jouw kind om zijn of haar eigen stempel op de tassen te zetten zonder dat het te ingewikkeld wordt.

 

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om direct op de tas te tekenen, maar dat vereist textielstiften om een goed resultaat te krijgen. Voor sommige kinderen kan het ook overweldigend zijn om een lege tas in handen te krijgen. In plaats daarvan kan het kind een tekening maken die je kunt fotograferen of scannen op een computer. Wanneer je de tekening scant, kun je het beeldbestand uploaden naar Ikast Etikett en strijklabels bestellen met de voltooide tekening.

Wanneer je de strijklabels thuis ontvangt, strijk je ze op de stoffen tassen waar je maar wilt. Het kunnen tekeningen zijn van meerdere kinderen op dezelfde tas. Het kan bijvoorbeeld heel leuk zijn om de kinderen kleine tekeningen te laten maken met een bepaald thema, zoals dieren, kerst, weer, prinsessen, voetbal of iets anders dat de ontvanger ook leuk vindt.

Je kunt zelf de grootte van de instrijklabels bepalen wanneer je ze online bestelt.

Als je een cadeau voor een broer of zus wilt maken, kan het ook leuk zijn om een tekening te maken die een strijklabel wordt dat op een T-shirt kan worden gestreken.

Met de nieuwe strijklabels zonder achtergrond kun je schattige of grappige teksten maken die je op de tassen kunt strijken. Het kan ook een leuk idee zijn voor iets oudere kinderen die niet willen tekenen: zoek veel woorden, korte zinnen of iets anders dat je op een tas kunt plaatsen. Een andere leuke toevoeging kan zijn om een label of geweven label aan de buitenkant van de stoffen tas te naaien.

Schilderen op kopjes en porselein

Dit heb je nodig:
– Kopjes die in de oven kunnen
– Porseleinstiften
– Naamlabels

Een andere leuke (en goedkope) kerstcadeau-idee is om mooie effen kopjes te vinden in de tweedehandswinkel. Met een porseleinstift kun je het kopje versieren – en als je onderweg een fout maakt, kun je het gewoon weer afwassen. De stift hecht zich namelijk pas wanneer deze wordt verwarmd in de oven. Wanneer het kopje klaar is, plaats je een naamlabel met de naam van de ontvanger op het kopje. Je kunt ook labels maken met een afbeelding die iets betekent voor de ontvanger. Beide soorten etiketten zijn vaatwasserbestendig, zodat ze jarenlang meegaan.

Mooie en persoonlijke inpakpapier van jouw kinderen

Wanneer de kinderen hun eigen kerstcadeaus hebben gemaakt, moeten ze natuurlijk mooi worden ingepakt. Met de bedrukte stickers voor verpakking kun je stickers maken met afbeeldingen of tekeningen om de buitenkant van het ingepakte cadeau te versieren. Hieronder links heeft de gever stickers gemaakt zodat er ruimte is om de naam van de ontvanger met een viltstift op de sticker te schrijven. Dit biedt meer mogelijkheden om de stickers te gebruiken.

Zelfgemaakte snoepjes

Zelfgemaakte koekjes, havermoutbollen, snoepjes of gewoon een glas met het favoriete snoep van de ontvanger uit de supermarkt moeten natuurlijk mooi worden ingepakt. Een oude jampot met een persoonlijk flesetiketten, mooi papier over het deksel en een mooi lint, en je hebt meteen een mooie pot die je aan familie en vrienden kunt geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.