DUURZAAM, FAQ, POLSBANDJES, SLEUTELHANGERS

Duurzame oplossingen vervaardigd uit organische materialen

Als je het gebruik van plastic in je polsbandjes
of sleutelkoorden wilt minimaliseren, raden we je aan een kijkje te nemen bij onze producten gemaakt van bamboe, katoen of linnen. Deze producten hebben zowel een duurzaam karakter als ondersteunen de duurzame strategie van je onderneming. In deze blogpost gaan we dieper in op de voordelen van de verschillende materialen.

Voordelen van bamboe

  • Bamboe is populair geworden als een duurzaam alternatief voor conventionele textielen vanwege zijn natuurlijke eigenschappen en milieuvoordelen.
  • Bamboe is een snelgroeiende plant die geen kunstmatige bewatering nodig heeft, en er worden geen pesticiden of chemicaliën gebruikt. Het duurzame teeltproces maakt bamboe een milieuvriendelijkere oplossing in vergelijking met andere textielvezels.
  • Bamboetextielen hebben bovendien natuurlijke antibacteriële eigenschappen. De plant bevat een stof die helpt om bacteriegroei en geur te voorkomen. Dit maakt bamboetextielen geschikt voor sportkleding, ondergoed en sokken, omdat ze een natuurlijke capaciteit hebben om geuren tegen te gaan.
  • Bovendien staan bamboetextielen bekend om hun zachtheid en ademend vermogen. De vezels van bamboe zijn fijn en glad, wat resulteert in een zachte en comfortabele stof. Bamboetextielen zijn ook goed in het absorberen en afgeven van vocht, waardoor ze geschikt zijn voor warme en vochtige klimaten.

Sluitingen van bamboe

Bij Ikast Etiket bieden we ook sluitingen gemaakt van bamboe aan. We kunnen niet helemaal plastic in de sluiting vermijden, omdat de sluiting ook veilig moet zijn – en je moet als evenementorganisator kunnen vertrouwen op dat de sluiting van je bandjes ook de bandjes dicht houdt. Bamboesluitingen bevatten 50% minder plastic dan onze standaardsluitingen.

Voordelen van biologische katoen

Er zijn veel voordelen aan biologische katoen in vergelijking met conventioneel geteelde katoen. Een zeer belangrijke factor is het gebruik van pesticiden en bestrijdingsmiddelen, die volledig worden uitgesloten bij biologische teelt. Pesticiden en bestrijdingsmiddelen verdwijnen niet zomaar uit de katoen omdat het materiaal in textielvezels wordt omgezet, maar in plaats daarvan komen de gifstoffen vrij uit de kleding wanneer we de katoen tegen onze huid dragen en zweten. Bovendien zijn de boeren die katoen telen bijzonder kwetsbaar wanneer ze elke dag in nauw contact staan met de schadelijke stoffen. Bij het gebruik van biologische katoen is het waterverbruik veel lager vergeleken met de conventionele productie.

Voordelen van linnen

Linnen is een oud materiaal dat je zeker kent uit je zomergarderobe. Linnen is namelijk zweetabsorberend. Bij het omzetten van de vlasplant naar textiel wordt veel minder water gebruikt in vergelijking met het produceren van dezelfde hoeveelheid katoen.

De vlasplant is tegelijkertijd zeer resistent en kan groeien op grond waar andere planten niet welig tieren. Vergeleken met katoen worden er meer chemicaliën gebruikt wanneer de katoenplant wordt omgezet in textiel – dus als je twijfelt tussen katoen en linnen, heeft linnen in dit opzicht meer pluspunten.

Als je graag een bandje of sleutelkoord met veel kleuren wilt, moet je echter naar katoen of bamboe kijken.

Wat is belangrijk voor jou, wanneer je controlebandjes of sleutelkoorden koopt? Kies je liever voor biologische of duurzame alternatieven in plaats van de meer conventionele?

Overweeg ook of het belangrijk voor je is dat men aan het product kan zien dat het een duurzamer profiel heeft, hetzij in de materiaalkeuze of door het toevoegen van logo’s en iconen op de producten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.