FAQ

Voorbereidingen – wat heb je eigenlijk nodig voor de start van het schooljaar?

Gaat jouw kind voor het eerst naar school? Dan zitten waarschijnlijk jullie buikjes vol met vlinders. En niet alleen bij de kinderen kunnen de vlinders fladderen. De eerste schooldag is ook een grote dag voor de meeste ouders. Plotseling is jouw kind geen kleintje meer op de kleuterschool. Veel ouders hebben veel herinneringen aan hun eigen schooltijd, die ze opnieuw beleven wanneer hun eigen kind naar school gaat. In deze blogpost hebben we een checklist gemaakt met alles wat je moet onthouden voor de start van het schooljaar.

skolestart

Checklist voor de start van school

  • Lunchbox, drinkfles en fruitzak: Heeft de lunchbox van de kleuterschool een upgrade nodig? Geef de oude lunchbox een nieuwe look. Ontwerp grote zelfklevende stickers om aan de buitenkant van de lunchbox te plakken. Je kunt ook een ideeënlijst maken met inspiratie voor lunchpakketten voor de herfst, zodat je iets anders kunt maken dan brood met geitenkaas als je al 100 gemaakt hebt.
  • Binnenschoenen/wisselkleding: Op veel scholen willen ze dat kinderen op de basisschool pantoffels of binnenschoenen dragen. Als jouw kind een paar pantoffels van de kleuterschool heeft, controleer dan of ze nog passen bij je kind (en of er twee schoenen zijn).
  • Fiets + fietshelm: Als jouw kind naar school fietst, is het verstandig om te controleren of de fiets klaar is om te fietsen. Hetzelfde geldt voor de fietshelm. Past die nog steeds of moet die vervangen worden? Vergeet de naam niet op de fietshelm te zetten. We kunnen stickers aanbevelen die zeer duurzaam zijn en bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.
  • Rugzak: Het is een grote dag wanneer jouw kind zijn eerste echte rugzak krijgt. Maar op veel plaatsen is het in het begin niet nodig om een rugzak te gebruiken, omdat het kind geen boeken heen en weer hoeft te dragen. Dus misschien kan de rugzak van de kleuterschool in het begin worden gebruikt?
  • Pennendoos: Voor de meeste kinderen is de etui nieuw wanneer ze naar school gaan. Controleer wat jouw kind precies mee moet nemen naar school. Bijvoorbeeld potloden, kleurpotloden, stiften, een liniaal, een gum en een puntenslijper.
  • Boekenkaft: Wanneer de school boeken uitleent, willen ze vaak dat de boeken een kaft hebben. Je kunt veel mooie ontwerpen kopen bij papier- en boekwinkels. Laat je kind zelf kiezen. Elastische stoffen boekenkaften die steeds opnieuw gebruikt kunnen worden, zijn ook populair geworden. Vergeet ook niet de boeken te labelen, bijvoorbeeld met naamstickers.
  • Gymspullen en gymschoenen: Heeft jouw kind gymkleding en -schoenen die geschikt zijn voor de activiteiten in de gymlessen in de herfst? Controleer wat de school verwacht dat het kind meeneemt aan gymkleding.
  • Kam het haar: Kam het haar van de kinderen door voordat de school begint. Zo weet je zeker dat jouw kind vrij is van luizen.

Heeft het een naam?

Bijna alle dingen op de checklist zijn spullen die kinderen elke dag mee naar school moeten nemen. Dus zet er een naam op met geweven labels of instrijklabels. Bij Ikast Etikett raden we altijd aan om de naamlabels aan een geweven labels of label aan de binnenkant van de kleding te bevestigen. Dan vallen de labels er niet af wanneer je de kleding wast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.