ETIKETTEN VOOR KLEDING, FAQ

Duurzame, robuuste en waterbestendige naamlabels

Thuis nemen we regelmatig parka’s en kleding mee naar huis in een tas van de kinderopvang. Het is zo vies dat ik soms denk dat het kind in een modderbad heeft gebaad. Andere keren zitten de kleren vol vlekken van een maaltijd met tomatensoep of currysaus. Het vereist een goede wasbeurt om de vlekken eruit te krijgen. Met wasmiddel, vlekverwijderaar en een wasbeurt op 60 graden worden de kleren schoon. Gelukkig kunnen de naamlabels van Ikast Etikett ook op hoge temperaturen worden gewassen – en ik stop kleren met naamlabels ook vaak in de droger, en dat kunnen ze zonder problemen aan.

Bij Ikast Etikett raden we aan om de naamlabels niet direct op de stof te plakken. Wanneer de naamstickers aan de stof is bevestigd, kan deze loslaten omdat de stof een elastisch materiaal is dat gemakkelijk rekt. Daarom, wanneer de vezels van het kledingstuk zich uitrekken, zal de naamlabel moeilijker blijven zitten en kan gemakkelijk loskomen. In plaats daarvan raden we aan de naamlabels aan een wasinstructie, labels of ander geweven labels te bevestigen dat aan de kleding is vastgenaaid.

Naamlabels om op kleding te strijken

Als je kleding zonder merk of wasinstructie hebt, kun je ervoor kiezen om strijklabels als naamlabels te gebruiken. De strijklabels zijn zeer duurzaam en extreem slijtvast, en wanneer ze eenmaal in de kleding zijn gestreken, zijn ze bijna onmogelijk te verwijderen. Bij het bestellen van strijklabels van Ikast Etikett wordt altijd een gebruiksaanwijzing meegeleverd. Je krijgt ook wat stukjes bakpapier om tussen het strijklabel en het strijkijzer te leggen.

Strijklabels zijn vooral geschikt voor sokken en ondergoed. Bevestig de instrijklabels zodat ze de ribbel volgen en zo min mogelijk over dwars gaan. Je kunt op de onderstaande afbeelding zien hoe strijklabels op verschillende soorten sokken kunnen worden bevestigd.

Naamlabel is ook vaatwasserbestendig

We gebruiken de naamlabels ook graag op lunchtrommels en drinkflessen. Gelukkig kunnen de naamlabels ook elke dag voor vele jaren in de vaatwasser worden gewassen.

In de onderstaande video kun je zien hoe de naamlabels eruitzien na jarenlang dagelijks gebruik. Natuurlijk zijn ze een beetje versleten aan de randen, maar gezien hoe vaak ze zijn gewassen, aangeraakt en gebruikt, vind ik het eigenlijk best goed. Als je een label wilt dat nog duurzamer is, kun je onze stickers kiezen die gelamineerd zijn met vinyl. De stickers zijn prima bestand tegen de vaatwasser, maar kunnen niet in de wasmachine worden gewassen en zijn te stijf om in kleding te gebruiken.

Naamlabel en zonnebrandcrème

De enige uitdaging die ik heb gehad met de Naamlabel, is wanneer deze in contact komt met zonnebrandcrème. Ik smeer de kinderen vaak gewoon een beetje zonnebrandcrème in de nek als ze in de zomer naar buiten gaan, en zonnebrandcrème in combinatie met de naamlabel achterin de nek van de kleren zorgt ervoor dat de opdruk slijt. Gelukkig weet ik dat de naamlabels van Ikast Etikett zijn bedrukt met milieuvriendelijke inkt, dus het is niet schadelijk voor mijn kinderen als de inkt afgeeft. Een truc om te voorkomen dat de opdruk afgeeft, is door de naamlabels in de wasinstructie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.