CREATIEF

Inpakken van kerstcadeaus

Voor velen is het op een mooie manier inpakken van cadeaus en aandacht besteden aan de details een groot deel van de voorbereidingen voor Kerstmis. Als je wat nieuwe inspiratie nodig hebt voor het inpakken van cadeaus, vind je die hier in deze blogpost. Je bent ook van harte welkom om je eigen ideeën met ons te delen in het opmerkingenveld hieronder, of stuur ons foto’s per e-mail naar info@ikastetiket.nl.

Gebruikte dozen versieren

Als je onthoudt om kartonnen dozen te bewaren (vooral de bruine en witte zonder veel bedrukking), kun je ze prima gebruiken om je kerstcadeaus in te pakken. Verwijder eventuele resten van tape en andere verzendlabels zo voorzichtig mogelijk. Om cadeaupapier te besparen, kun je de dozen versieren door erop te schilderen of kleine kerstfiguren te tekenen. Het is ook een leuke activiteit die je samen kunt doen met kinderen, kleinkinderen, neefjes of nichtjes. Het wordt misschien niet het mooiste kerstcadeau van het jaar, maar het zal zeker persoonlijk en vol liefde zijn. Tegelijkertijd kun je je kinderen iets leren over hergebruik.

Sparrennaalden en dennenappels op cadeaus

Kerstmis is niet compleet zonder sparrennaalden. Er is geen reden waarom sparrennaalden alleen voor het versieren van de kerstkrans kunnen worden gebruikt. Je kunt ze ook gebruiken om je kerstcadeaus mee te versieren. Als je de onderste takken van de kerstboom snoeit, bewaar dan een paar sparrentakken om je cadeaus mee te versieren. Je kunt natuurlijk ook andere groene takken gebruiken.

Ontwerp je eigen stickers

Nog een “truc” om je cadeaus persoonlijk te maken, is door je eigen stickers te ontwerpen die je op alle cadeaus kunt plakken. Hieronder zie je twee voorbeelden die we hebben ontworpen op onze website. De sticker aan de linkerkant hebben we ontworpen op de pagina Bedrukte stickers voor verpakking, waar veel mooie sjablonen beschikbaar zijn. Kies een sjabloon en schrijf de gewenste tekst. Je kunt ook de tekstkleur wijzigen als je wilt, of een afbeelding toevoegen. De sticker aan de rechterkant is ontworpen in wat we de geavanceerde ontwerper noemen op stickers. Hier kun je de tekstgrootte wijzigen, tekst toevoegen in verschillende groottes en je eigen kleuren kiezen op basis van een hex-code.

Als je stickers bestelt die op de bovenstaande lijken, kun je ze gerust op al je cadeaus gebruiken. Het geeft een prachtige en persoonlijke afwerking waar je ontvangers zeker van onder de indruk zullen zijn.

Je kunt ook stickers maken met postzegels, zodat het lijkt alsof de cadeaus uit Groenland of de Noordpool zijn verzonden. Afhankelijk van waar jij (of je kinderen) denken dat de kerstman vandaan komt.

Gebruik stoffen om cadeaus in te pakken

Er is niemand die zegt dat cadeaus moeten worden ingepakt in papier. Ga naar een tweedehandswinkel en zoek oude sjaals of andere stoffen die je kunt “vermaken” tot inpakpapier. Dekbedovertrekken of tafelkleden met mooie patronen kunnen prachtig “inpakpapier” worden dat je steeds opnieuw kunt gebruiken.

De puntjes op de i bij het kerstboeket

Als je de gastheer/vrouw een kerstboeket wilt geven, kun je ook een leuke stickers voor bloemstukken in plaats van een kaart te schrijven. Je kunt stickers met je eigen tekst bestellen, zodat je altijd stickers op voorraad hebt voor bijvoorbeeld boeketten en planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.