ETIKETTEN VOOR KLEDING, FAQ

Checklist schoolstart

De start van het schooljaar nadert snel. Voor sommigen is het de eerste keer dat ze de drempel van de school oversteken. Hoe dan ook, er is altijd iets speciaals aan het beginnen van de school na de vakantie: een nieuwe klas, misschien nieuwe klasgenoten, nieuwe vakken, nieuwe leraren, een ander klaslokaal en andere boeken dan vorig jaar. In deze blogpost hebben we een checklist samengesteld die je als basis kunt gebruiken voor de start van het schooljaar. Gebruik de tips die bij jouw gezin passen en sla de rest over. Makkelijker wordt het niet.

  1. Controleer de schoolwebsite of een ander platform waar je toegang toe hebt: Hier vind je informatie over de startdatum van school, het rooster, etc.
  2. Aanschaf van schoolspullen: Maak een lijst van benodigde schoolmaterialen die jouw kind nodig heeft, zoals potloden, mappen, etui, markeerstiften, linialen, schriften of een laptop. Misschien is jouw kind oud genoeg voor een agenda of kalender? Het is handig om de meeste dingen voor de start van school al gekocht te hebben.
  3. Organisatie van de schooltas: Controleer de schooltas van je kind om ervoor te zorgen dat deze in goede staat is en klaar voor gebruik. Organiseer de compartimenten samen met je kind, zodat hij/zij zijn/haar spullen gemakkelijk kan vinden en opbergen.
  4. Voorbereiding van het vervoer: Als jouw kind met het openbaar vervoer, met de fiets of te voet naar school moet, is het handig om de route vooraf te oefenen. Misschien moeten jullie het bus- of treinabonnement vernieuwen? Controleer ook of de vertrektijden van het openbaar vervoer zijn gewijzigd.
  5. Schoolagenda: Noteer feestdagen, vrije dagen, toetsen, klasactiviteiten en andere zaken al in de gezinsagenda. Kan het zijn dat de school vrije dagen heeft wanneer jij moet werken?
  6. Broodtrommel: Is er behoefte aan een nieuwe lunchtrommel, drinkfles of iets anders voor de lunchbox? Je kunt ook worstenbroodjes, gezonde wafels, pannenkoeken, broodjes en pizzahapjes bakken om in de vriezer te bewaren voor de lunchboxen van de herfst.
  7. Stickers: Bestel naamlabels en stickers ruim op tijd, zodat ze klaar zijn voor de start van school. Vergeet niet de naam op kleding, etui en boeken te zetten. Zet ook de naam op fiets, fietshelm, schooltas, gymkleding, etc.

Andere dingen om aan te denken voor de start van school

Aanpassing van het slaapschema: Na een vakantie kan het moeilijk zijn om weer vroeg op te staan. Begin geleidelijk het tijdstip van naar bed gaan aan te passen om gewend te raken aan vroegere wekkertijden. Het is fijn om uitgerust te zijn voor de start van school.

Afspraken maken om te spelen: Denk erover of het fijn zou zijn voor jouw kind om speelafspraken te hebben voordat de school weer begint. Het kan prettig zijn om vrienden nog een paar keer te zien voordat de school begint.

Mentale voorbereiding: Help je kind mentaal voor te bereiden op de start van school. Praat positief over het begin van school en alles wat er nieuw gaat gebeuren. Praat met je kind als hij/zij zich zorgen maakt over iets met betrekking tot de start van school. Het is normaal om enthousiast en een beetje zenuwachtig te zijn, maar je kind mag eigenlijk geen buikpijn hebben.

Onthoud dat deze checklist een algemene checklist is. Je kunt deze aanpassen aan jouw behoeften en de specifieke eisen van je school. Veel succes met de start van school!

Mis je iets in de lijst? Schrijf het gerust in de opmerkingen zodat we het aan de lijst kunnen toevoegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.