CREATIEF

Maak je eigen Halloween-traktatiezakjes

De Amerikaanse Halloween-traditie wordt steeds populairder in Noorwegen. Gelukkig hoeft het niet moeilijk of tijdrovend te zijn om je voor te bereiden op Halloween. Vergeet niet om een pompoen met een brandende kaars buiten te zetten om te laten zien dat je kinderen verwelkomt.

Ik vind het niet erg smakelijk om een schaal met gemengde snoepjes te hebben waar kinderen en volwassenen hun handen in steken, vooral niet als alle kinderen uit de buurt komen voor “trick-or-treating” of als je een hele groep kinderen hebt uitgenodigd voor een Halloween-feest.

Maar het is helemaal niet duur of ingewikkeld om kleine traktatiezakjes te maken voor Halloween, die gemakkelijk door kinderen kunnen worden gepakt. Het kan eigenlijk best leuk zijn om te doen en kinderen zullen dol zijn op deze kleine traktatiezakjes.

Zo maak je je eigen traktatiezakjes:

 • Koop veel snoep
 • Koop kleine lege zakjes die geschikt zijn voor voedsel
 • Maak leuke stickers met een Halloween-thema

Meng het snoep in een grote kom of maak kleine zakjes met slechts 1-2 soorten snoep, zodat de kinderen een zakje kunnen kiezen met hun favoriete snoep.

Verdeel het snoep in de zakjes door het af te wegen, zodat de zakjes even groot zijn. Gebruik eventueel een lepel om het snoep in de zakjes te scheppen.

Maak leuke stickers voor de traktatiezakjes

Als je stickers maakt om op de traktatiezakjes te plakken, kun je enge of griezelige Halloween-namen bedenken voor de zakjes. Bijvoorbeeld:

 • Pompoen Poep, bijvoorbeeld oranje snoepballetjes
 • Skeletbotten, bijvoorbeeld krijtjes
 • Spookpoep, bijvoorbeeld chocolade
 • Monsteroogjes, bijvoorbeeld blauwe of groene snoepballetjes
 • Verbrande botten, bijvoorbeeld drop
 • Dode vleermuizen, bijvoorbeeld vampiergommen
 • Opgedroogd zombiebloed, bijvoorbeeld rode snoepballetjes
 • Frankensteins aderen, bijvoorbeeld rode en bruine dropveters

Als je het extra spectaculair wilt maken, kun je online veel Halloween-snoep kopen dat er extra eng uitziet. Maar als je het simpel wilt houden, kun je de bovenstaande suggesties gebruiken – dan weet je ook dat je snoep hebt dat je lekker vindt.

Met leuke stickers kun je de traktatiezakjes gemakkelijk een mooie afwerking geven en monsterlijke vingers, levende wormen, spookjes en heksentepels maken. Op de Deense website kreativmedungerne.dk kun je mooie sjablonen downloaden en vervolgens de stickers bestellen bij ikastetiket.nl.

Leuke snoeprollen

De leuke snoeprollen zijn een grappig alternatief voor de gebruikelijke traktatiezakjes en zijn eenvoudig te maken. Hier heeft Line strijkapplicaties voor kleding, stof, touw en lege wc-rollen gebruikt – en voilà, je hebt monsterrollen voor de kinderen.

Vervelende drankjes

Tot groot plezier van de kinderen heeft Line drankjes omgetoverd tot onsmakelijke Halloween-drankjes met leuke stickers.

Met de mooie flesetiketten heeft Line rode en groene drankjes veranderd in heksendrankjes en vampierdrankjes. Uiteraard vind je sjablonen voor deze twee flesetiketten op haar blog. Om ze te bestellen, hoef je alleen maar het ontwerp te uploaden op https://www.ikastetiket.nl/flesetiketten.

Maak je eigen uitnodigingen voor het Halloween-feest

Op de bovenstaande foto hebben we een eenvoudige sticker gemaakt die op een traktatiezakje is geplakt, als een eenvoudige uitnodiging voor het Halloween-feest.

Laat je inspireren door meer creatieve Halloween-ideeën met labels, geweven labels en naamstickers op ikastetikett.no.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.