CREATIEF

Help je kind op weg: tips voor de start van school

Pak je tas en etui in

Misschien is er een nieuwe tas nodig voor de start van school. Zo niet, geef de oude dan een goede schoonmaakbeurt, plaats er een nieuw naamlabel op en zorg ervoor dat de inhoud van het etui in goede staat is.

Vergeet niet om de volgende dingen te labelen:

  • Kleren, jassen en schoenen. Het is een goed idee om naamstickers te gebruiken. Het zijn kleine universele stickers van Ikast Etikett die goed op kleding blijven zitten, maar ook op boeken, speelgoed en lunchboxen kunnen worden geplakt.
  • Kleurpotloden, stiften en andere inhoud van het etui zijn niet goedkoop, dus vergeet niet om ze te labelen. Je kunt hiervoor ook naamlabels gebruiken.
  • Boeken en schriften.

Vergeet ook niet om naamlabels te plakken op stepjes, fietsen, helmen en reservekleding. We raden altijd aan om naamlabels aan de geweven labels aan de binnenkant van kleding vast te maken, zodat ze niet losraken tijdens gebruik. Je kunt ook Instrijklabels gebruiken die je direct in de kleding kunt strijken.

Krijg het slaapritme onder controle en oefen met opstaan in de ochtend

Er is niets beter dan lange zomeravonden zonder bedtijd en ochtenden zonder wekker. Maar op een gegeven moment komt het dagelijkse leven weer terug en moet de wekker worden gezet. Om het opstaan in de ochtend niet te moeilijk te maken voor kinderen, is het verstandig om het slaapritme op orde te hebben voordat de school begint. 

Foto door KoolShooters van Pexels: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/gul-sodt-argang-tid-6976596/

Met wie moet je kind naar school gaan

Wanneer je kind voor het eerst naar school gaat of naar een hogere klas gaat, zullen er vaak nieuwe vrienden zijn. Op het communicatieplatform van de school kun je waarschijnlijk een klassenlijst vinden waarop je kunt zien met wie je kind in de klas zit. Het kan je kind geruststellen om te weten met wie hij/zij te maken krijgt wanneer de zomervakantie voorbij is. Misschien kun je een speelafspraak maken met één of meerdere klasgenoten voordat de vakantie voorbij is?

Nieuwe vakken?

Misschien begint je kind voor het eerst op school. Of zit hij/zij al een paar jaar op school? Hoe dan ook, het is een goed idee om met je kind te praten over de nieuwe vakken die hij/zij zal krijgen en waar die vakken over gaan. Laat je eigen ervaringen en meningen buiten beschouwing. Dus zelfs als je geen fan was van natuurkunde en scheikunde op de basisschool, laat dat dan los en laat je kind nieuwsgierig zijn naar de nieuwe vakken. Er is waarschijnlijk veel veranderd sinds jij op school zat.

Foto’s door Bich Tran: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/notesbog-skrive-skole-datoer-913116/

Wat moet er in de lunchbox?

Sommige ouders vinden het heerlijk om lunchpakketten te maken, terwijl anderen ze liever vermijden. Maar nu is het weer tijd voor volkoren boterhammen met salami of leverpastei. Maar om te voorkomen dat het elke dag hetzelfde beleg is, kun je de kinderen laten bedenken wat ze in hun lunchpakket willen hebben tijdens de herfst. Maak een lijst met wensen, zodat je iets hebt om op terug te vallen wanneer het dagelijkse leven begint en de inspiratie op is. Vergeet de namen op de lunchboxen en drinkflessen niet. Je kunt grote zelfklevende stickers maken met je eigen afbeelding en tekst, die ook in de vaatwasser kunnen worden afgewassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.