OPSLAG

Opslag speelgoed

Als je kinderen hebt, weet je hoeveel speelgoed ze in korte tijd overal kunnen verspreiden. Het neemt veel ruimte in beslag en wordt snel rommelig. Maar het hoeft niet moeilijk te zijn om het speelgoed van je kinderen georganiseerd te houden. Het belangrijkste is om een systeem te creëren dat past bij jullie als gezin. Een systeem waarbij zowel kinderen als volwassenen gemakkelijk kunnen opruimen en georganiseerd kunnen houden. Het maakt het ook gemakkelijker voor grootouders of andere volwassenen die een helpende hand willen bieden. Voor oudere kinderen is het ook gemakkelijk om precies te vinden waarmee ze willen spelen wanneer hun vrienden op bezoek komen. En wanneer het spelen voorbij is, kunnen ze het speelgoed weer opbergen. En vergeet niet altijd naamstickers op het speelgoed te plakken.

Maak het opruimen gemakkelijk met stickers

Er is een groot verschil in wat ouders graag zichtbaar hebben. Sommige mensen willen het speelgoed weggestopt in kasten hebben, terwijl anderen de voorkeur geven aan doorzichtige bakken.

Onthoud dat wat je ook kiest, het gemakkelijk moet zijn voor kinderen om het speelgoed eruit te halen en weer op te ruimen. Als je kiest voor identieke dozen, ziet de plek waar het speelgoed opgeborgen is er rustiger uit. Veel opbergsystemen hebben dozen in verschillende maten.

Om het gemakkelijk te maken voor kinderen (en jezelf) is het belangrijk om te weten wat er in elke doos moet worden gestopt. Met stickers kun je duidelijk aangeven wat er in de doos zit.

Hieronder vind je voorbeelden van hoe je stickers kunt maken. Maak foto’s van het speelgoed of kies symbolen uit het internet.

Berg het speelgoed een tijdje op!

Veel kinderen raken helemaal geobsedeerd als ze op bezoek zijn bij vrienden en zien al het nieuwe speelgoed dat hun vrienden hebben. Als het kind later een soortgelijk speelgoed krijgt, kunnen de ouders teleurgesteld zijn als de interesse in het nieuwe speelgoed snel verdwijnt. Maar een eenvoudige tip is gewoon om het speelgoed te vervangen dat de kinderen beschikbaar hebben. Als de interesse in Duplo is verdwenen, kun je het volledig inpakken en ergens wegleggen waar de kinderen het niet kunnen zien. Wanneer je het vervolgens weer tevoorschijn haalt, is het alsof je een compleet nieuw speelgoed hebt.

Hierdoor is het ook gemakkelijker om het speelgoed dat wel zichtbaar is georganiseerd te houden.

Als de verschillende soorten speelgoed hun eigen doos hebben met etiketten, is het gemakkelijk om ze op te bergen en weer te vinden. Als je zelf tekst op de etiketten wilt schrijven of toevoegen, kun je onze flesetiketten gebruiken, omdat deze een matte afwerking hebben. De flesetiketten hebben ook een ander soort lijm, waardoor ze gemakkelijker te verwijderen zijn dan onze standaard vinylstickers.

Geef weg wat je niet meer gebruikt

Speelgoed dat goed is onderhouden en nog steeds in goede staat is, kan gemakkelijk worden doorgegeven aan de zoon van je vriendin of het jongere nichtje van je kind. Maak het speelgoed schoon en controleer of het werkt. Plaats nieuwe batterijen als het speelgoed batterijen gebruikt. Als je het cadeau inpakt, kun je mooie bedrukte stickers voor verpakking gebruiken, zodat de ontvanger ziet dat je moeite hebt gestoken in het cadeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.