ETIKETTEN VOOR KLEDING, FAQ

Daarom zou je naamstickers in kleding moeten doen

Hier zijn onze beste tips voor het gebruik van naamstickers in kleding. Naamstickers van Ikast Etikett zijn kleine plaklabels die ontworpen zijn om op kleding te worden bevestigd. Dit betekent dat de naamstickers uiteraard in de wasmachine kunnen worden gewassen.

Je bestelt naamstickers bij Ikast Etikett. Hier schrijf je de tekst die op jouw naamstickers moet komen te staan. Je ontvangt de naamstickers binnen 2-4 werkdagen in je brievenbus.

Bevestig de naamstickers in de kleding

Als de kleding nieuw is, is het aan te raden om ze te wassen voordat je de naamstickers aanbrengt. Op die manier spoel je eventuele chemische resten en bacteriën uit de kleding. Dit is goed voor degene die de kleding draagt en maakt het gemakkelijker om de naamsticker vast te plakken.

Wij raden altijd aan om de naamstickers op een wasvoorschrift of ander label in het kledingstuk te bevestigen. Als je de naamsticker op het kledingstuk plakt, kan deze gemakkelijk loslaten omdat het kledingstuk meebeweegt tijdens het dragen.

In de onderstaande video kun je zien hoe eenvoudig het is om de naamstickers in kleding te bevestigen.

Haal de naamsticker van het vel. Probeer het plakgedeelte zo min mogelijk aan te raken. Plak nu de naamsticker en strijk met je vinger over de naamsticker terwijl je lichtjes drukt. En voilà, je hebt je naam in je kleding of die van je kind. Na 24 uur kun je de kleding gewoon in de wasmachine wassen. We raden aan om te wachten met het wassen van de kleding na 24 uur, zodat de lijm op de naamsticker de tijd heeft om uit te harden.

Kan ik naamstickers in alle soorten kleding gebruiken?

JA, in principe kun je naamstickers in alle soorten kleding gebruiken. Maar zoals we hierboven schreven, raden we altijd aan om de naamstickers op de Geweven labels in je kleding te bevestigen.

Niet alle kledingstukken hebben labels. Misschien zijn de wasvoorschriften in de kleding geknipt? Bijvoorbeeld als de kleding geërfd is of tweedehands gekocht is. Zelfgemaakte kleding en gebreide kleding hebben ook niet altijd labels waar je een naamsticker op kunt plakken. Hetzelfde geldt voor sokken en ondergoed.

Heb je kledingstukken die je vaak op hoge temperaturen wast? Bij kookwas zal de naamsticker sneller slijten dan bij kleding die alleen op 30/40 graden wordt gewassen. Als er bepaalde soorten kleding zijn die je op kookwas wast, kun je kiezen uit een van onze andere naamlabels. Als de kleding geen labels heeft of als je ze wilt kookwassen, kun je ook een Instrijklabels gebruiken.

Naamstickers in kleding = besparing op het budget

Als je naamstickers in je kleding plaatst, is het een beetje als een verzekering. Als je kind zijn of haar kleding vergeet of verwisselt, is het gemakkelijk om de kleding naar jou terug te brengen. Dan hoef je geen nieuwe te kopen. In kinderdagverblijven en scholen help je het personeel door de kleding van je kind van naam te voorzien. Als de medewerkers gemakkelijk kunnen zien wie de eigenaar van de kleding is, leggen ze deze op de “plek” van het kind in plaats van ze in een verloren voorwerpenmand te leggen of aan een ander kind te geven.

Als aanvulling op de naamstickers kun je ook stickers gebruiken om op speelgoed en schoenen te plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.