OPSLAG

Schoenenopslag

Mijn man vindt dat ik te veel schoenen heb. Hij zei het tijdens onze bruiloftsspeech. Maar ik weet dat ik niet de enige ben die veel schoenen (niet te verwarren met te veel) heeft. Maar als je dol bent op schoenen, laarzen, sandalen, stiletto’s en pumps, is het ook belangrijk om je schoenen georganiseerd te houden. In deze blogpost vind je inspiratie om je schoenen op orde te houden, ongeacht of je een man of een vrouw bent.

Hoe je je schoenen het beste kunt organiseren, hangt natuurlijk af van je huis. Als je een grote inloopkast hebt met veel ruimte om je schoenen uit te stallen, heb je natuurlijk andere mogelijkheden om je schoenen te organiseren dan wanneer je in een appartement met twee kamers woont, samen met je partner en drie kinderen.

Jij weet het beste hoe je je schoenen gebruikt. Als je je schoenen gaat organiseren, haal dan al je schoenen tevoorschijn en leg ze op de vloer zodat je kunt zien wat je hebt.

Afbeelding van Pinterest:
https://www.pinterest.dk/pin/669629038363848446/

Sorteer de schoenen in categorieën

Sorteer de schoenen in categorieën om een beter overzicht van je verzameling te krijgen. Probeer ze bijvoorbeeld in de volgende categorieën te verdelen:

  • Tussenseizoensschoenen
  • Zomerschoenen en sandalen
  • Winterschoenen en -laarzen
  • Feestschoenen

Het kan ook handig zijn om je schoenen te sorteren op basis van functie:

  • Werksschoenen
  • Alledaagse schoenen
  • Feestschoenen
  • Vrijetijdsschoenen
  • Hardloopschoenen, dansschoenen, wandelschoenen, enz.

Het maakt niet uit hoe je je schoenen indeelt, zolang het maar zinvol is voor jou.

Berg de schoenen op wanneer ze niet in het seizoen zijn

Als je veel schoenen hebt, zijn er waarschijnlijk schoenen die je niet het hele jaar door draagt. Vooral sandalen en laarzen zijn vaak “seizoensschoenen” die in de winter of zomer worden gedragen.

Bewaar de schoenen die niet in het seizoen zijn op een plek waar je ze gemakkelijk kunt vinden wanneer het seizoen verandert. Het is een goed idee om de schoenen in een doos of opbergbox te bewaren. Als ze langere tijd op een plank staan zonder te worden gebruikt, worden ze snel stoffig. Je kunt labels op de doos of doos plakken die duidelijk laten zien wat erin zit. Maak bijvoorbeeld foto’s van je schoenen en maak je eigen stickers.

Gooi weg, verkoop of geef weg

Als je je schoenen hebt gesorteerd in categorieën, kun je overwegen of er schoenen zijn die je niet gebruikt en die je kunt weggeven. Misschien passen ze niet goed of zijn ze nooit helemaal naar wens geweest. Het kan ook zijn dat je ontdekt dat je drie paar bijna identieke laarzen hebt en dat je er slechts twee van draagt. Verwijder de paren die je niet meer wilt hebben. Verkoop, gooi weg of geef ze weg, afhankelijk van de staat en de waarde van de schoenen. Als je schoenen hebt die een bezoekje aan een schoenmaker nodig hebben, haal ze dan tevoorschijn en breng ze samen. Goede schoenen gaan nog vele jaren mee als ze goed worden behandeld.

Afbeelding van Pinterest:
https://www.pinterest.dk/pin/829788300113401562/

Zet je naam in je schoenen

Je kunt onze naamstickers prima gebruiken in de schoenen van het gezin. Dit is vooral handig bij schoenen die vaak worden gewisseld, zoals sportschoenen die snel worden vergeten in de sportschool. Je kunt ook onze vinyl stickers gebruiken, die duurzamer zijn.

Afbeelding van Pinterest:
https://www.pinterest.dk/pin/488922103269239123/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.