CREATIEF

Kerstcadeautips: mooie cadeaus die je zelf kunt maken

Vroeger was het heel gewoon om zelfgemaakte kerstcadeaus te maken – en waarom herleven we deze traditie niet? In een tijd waarin “tijd” juist schaars is, is er toch geen grotere liefdesverklaring dan tijd en goede gedachten te besteden aan het maken van een persoonlijk cadeau voor vrienden en familie.

Zeep en lichaamsscrub

Je kunt veel verschillende recepten voor scrubs online vinden, bijvoorbeeld hier bij Healthline. Veel van de recepten die je vindt hebben dezelfde basisingrediënten (amandelolie en suiker), en daarna kun je ze zelf aanpassen met verschillende geuren, zoals lavendel, vanille, gember, munt, citroen of koffie. Experimenteer en vind een recept dat je zelf lekker vindt voordat je scrubs voor je familie en vrienden maakt.

Als je een goede hoeveelheid scrub hebt gemaakt, kun je deze in glazen potjes doen. Je kunt gerust oude jampotjes gebruiken. De potjes moeten uiteraard schoon zijn, zowel van binnen als van buiten. Als er nog restjes oude etiketten zitten, zorg er dan voor dat je ze helemaal verwijdert. Was de potjes goed van binnen met afwasmiddel. Direct voordat je de scrub in de potjes doet, moet je zowel de potjes als de deksels goed met kokend water overgieten. Probeer het glas niet te veel aan te raken, zodat je een goede basis hebt om de scrub in een heel schoon potje te doen. Je kunt de potjes ook met alcohol schoonspoelen om ze te desinfecteren.

Mooie potjes met mooie etiketten

Als finishing touch moeten de potjes met scrub natuurlijk een mooi etiket hebben. Je kunt je eigen etiketten ontwerpen op Ikast Etikett. Plak etiketten op het deksel en het potje zelf. Hier hebben we voorbeelden gemaakt van etiketten met een mooie bloemenrank en eenvoudige tekst die de inhoud beschrijft.

Handgemaakte zeep

Handgemaakte zeep is decoratief en kan ruiken zoals jij wilt. Een voordeel van vaste zeep is dat je bespaart op plastic verpakkingen wanneer je de vloeibare handzeep vervangt door stukken zeep. Het is niet moeilijk om je eigen zeep te maken, en er zijn veel online handleidingen met recepten voor zeep. Wat de zeep echt leuk maakt om te maken en te ontvangen, is wanneer je experimenteert met het toevoegen van geuren, kleuren, korrels, glitter of het verstoppen van een speeltje in de zeep. Je kunt de zeep ook stempelen of in leuke vormen gieten.

Persoonlijke verpakking

Op de eerste foto aan de linkerkant hebben we een stuk gestreept papier om de zeep gevouwen. Ten slotte is het papier bevestigd met een mooie bedrukte stickers voor verpakking.

TIP: Een groot stuk vaste zeep kan na verloop van tijd een beetje vies worden. Dus zorg ervoor dat de zeepstukken niet te groot zijn.

Als je kleding, sjaals of andere items voor familie en vrienden naait, moet je natuurlijk labels voor textiel bevestigen. Je kunt je eigen geweven labels bestellen bij Ikast Etikett, die je op de kleding kunt naaien. Je kunt de kleding ook versieren met namen of mooie illustraties door je eigen strijklabels te maken.

Op de onderstaande afbeeldingen kun je inspiratie opdoen voor andere zelfgemaakte kerstcadeaus met je eigen naar en van stickerlabels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.