ETIKETTEN VOOR KLEDING, FAQ, STICKERS

Inspiratie voor slaapkamerrenovatie

We gebruiken de slaapkamer elke nacht. Hoewel je niet zoveel wakkere uren doorbrengt in de slaapkamer, is het nog steeds belangrijk dat het een fijne plek is voor een goede nachtrust.

Begin met het opruimen van de slaapkamer

Het is simpel. Begin met het opruimen van de slaapkamer. Als je opruimt, krijg je ook een idee van wat er in je slaapkamer staat en wat nog geen vaste plek heeft. Als je graag boeken leest in bed, kan je bijvoorbeeld een kleine boekenplank of nachtkastje met ruimte voor boeken hebben, in plaats van een stapel op de vloer.

https://www.pinterest.dk/pin/65513369571943443/

Je hebt misschien opladers voor mobiele telefoons, koptelefoons, etc., die een rommelige uitstraling geven. Een hele simpele en goedkope manier om de kabels op orde te houden, is door ze vast te maken aan het bed of nachtkastje met kabelbinders. Dit vereist uiteraard wel dat je een oplader hebt die permanent in de slaapkamer kan blijven. Het kan ook zijn dat het opruimen van de mogelijkheid biedt om sommige van je spullen op een andere manier in de slaapkamer te organiseren. Ik heb bijvoorbeeld een doos gemaakt voor zakdoekjes, keelpastilles en een koptelefoon. Het is geen hogere wiskunde, maar het verzamelt verschillende kleine dingen zodat ze niet op het nachtkastje blijven liggen en rotzooi maken. Als je het type bent dat je sieraden afdoet voor het slapengaan, kan je een mooie schaal of glazen bakje vinden waar je je sieraden in kunt leggen. Je kunt er een flesetiket op doen met een leuke tekst of een mooi ontwerp om je eraan te herinneren om je sieraden hier neer te leggen, zodat ze niet kwijtraken.

Gebruik wat je al hebt in het interieur

Kijk naar je huis. Heb je oude kussens die je kunt bekleden en gebruiken als decoratieve kussens op het bed? Misschien heb je wat posters of mooie kaarten die je aan de muur kunt hangen. Vervang indien nodig de posters die je al in lijsten hebt hangen door nieuwe.

Kleur op de muur(en)?

De kleur op één of meerdere muren in de slaapkamer is een kwestie van smaak. Maar het kan de slaapkamer een compleet nieuwe sfeer en uitstraling geven. Achtergrondafbeeldingen in verschillende stijlen zijn ook mooi. Een mooi behang op één muur kan je slaapkamer wat hotelflair geven.

De kledingkast in de slaapkamer

Veel mensen bewaren hun kleren in een kledingkast of op kledingrekken in de slaapkamer. Zorg ervoor dat je een goed georganiseerde kledingkast hebt, zodat het altijd makkelijk is om je kleren op te bergen. Als je vuile was hebt in de slaapkamer, zorg dan dat je één of meerdere wasmanden hebt waar je het in kunt doen. Als je je was sorteert wanneer je het in de wasmand legt, is het nog makkelijker als het in de wasmachine moet. Dan hoef je alleen maar naar de labels te kijken de eerste keer dat je het in de was stopt.

https://www.pinterest.dk/pin/753438212674548778/

Wat nieuws en moois

Geef de slaapkamer een nieuwe uitstraling met een sprei en nieuwe kussens. Iets nieuws aan de muur kan ook bijdragen aan de sfeer. Denk aan wat jij gezellig en mooi vindt als je gaat slapen. Dat is wat bepaalt hoe jouw slaapkamer eruit moet zien, niet een interieurmagazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.