ETIKETTEN VOOR KLEDING, FAQ

Naamlabels voor de start van het schooljaar

Schoolstart = Tijd om naamlabels in kleding en op spullen te plaatsen. Zo zijn jullie klaar om aan een nieuw schooljaar te beginnen met goede controle. Het is een fijn gevoel voor zowel kinderen als ouders om na de vakantie weer van start te gaan.

Als je geen naamstickers op voorraad hebt, is het verstandig om ze uiterlijk een week voor de schoolstart te bestellen. Dan heb je voldoende tijd om de naamlabels in de brievenbus te ontvangen en om ze in de kleding te plaatsen waar nog geen naamlabels in zitten. Ik controleer meestal af en toe de kleding van mijn kinderen als ik ze na het wassen opruim in de lade. Vergeet ook niet om de naam in de schoenen van je kind te zetten.

Wanneer een kind naar school gaat, moet er vaak veel spullen mee: schooltas, etui met inhoud, drinkfles, lunchbox, gymtas en binnenschoenen, om maar een paar voorbeelden te noemen. Het is slim om op alles wat het kind meeneemt naar school een naam te zetten. Ook al kan een schoolkind vaak zijn eigen spullen herkennen, het kan gebeuren dat het kind niet merkt als er opeens een trui of muts ontbreekt. In de pauzes gaat het snel en wanneer de bel gaat, moet je snel naar je plaats in het klaslokaal gaan. Dan kan het zomaar gebeuren dat je vergeet waar je je jas hebt achtergelaten tijdens het voetballen. Met namen (en indien mogelijk de klas, bijv. 1A) in de kleding, is het gemakkelijk voor leraren, SFO-medewerkers en andere kinderen om de verloren kledingstukken terug te geven aan de juiste eigenaar.

Zo ontwerp je naamlabels

Als je naamlabels bestelt voor een schoolkind, is het leuk om het kind te betrekken bij het ontwerpen van de naamlabels. Wanneer het kind heeft geholpen met het bepalen van het ontwerp van de naamlabels en vervolgens helpt bij het plaatsen ervan in de kleding, krijgt het kind een begrip van hoe de naamlabels werken en waar hij/zij in de kleding moet kijken naar namen. Tegelijkertijd hoef je geen naamlabels te bestellen die het kind niet leuk vindt.

Zichtbare naamlabels

Veel ouders (vooral moeders) houden van pastelkleuren, en dat begrijpen we heel goed. Het zijn rustige kleuren. Maar als de kleding dezelfde tinten heeft, is het niet altijd even gemakkelijk om de naamlabels in de kleding te zien. Het kan daarom handig zijn om de naamlabels te ontwerpen in felle, heldere kleuren. Dat maakt het veel gemakkelijker om de naamlabels in de kleding te zien. Bijvoorbeeld, ik bestelde laatst neon gele naamlabels voor mijn jongste zoon – en die zijn heel goed zichtbaar in de kleding.

Alternatieven voor naamlabels

In plaats van naamlabels kun je de kleding markeren met instrijklabels. Het voordeel van strijklabels is dat ze niet aan een geweven labels in de kleding moeten worden bevestigd. Ze kunnen op het kledingstuk worden gestreken, precies waar je ze wilt hebben.

Vergeet ook niet de naam op schoolboeken aan te brengen

Naamlabels zijn handig om op schoolboeken te plaatsen, maar je kunt ook overwegen om stickers te gebruiken met een duurzame vinylcoating, zodat de bedrukking niet vervaagt wanneer de boeken vaak in en uit de tas worden gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.