CREATIEF

Kerstworkshop voor kinderen

Kerst biedt veel creatief plezier voor kinderen en volwassenen. Hier hebben we enkele ideeën en checklists verzameld ter inspiratie, zodat het gemakkelijk is om je eigen kerstworkshop voor te bereiden. Het is altijd een goed idee om alle materialen klaar te hebben wanneer je een knutselworkshop met kinderen organiseert.

Zelfgemaakte sneeuwbollen / schudbollen

We kennen allemaal de sneeuwbollen die, na een beetje schudden, de sneeuw stil laten vallen over de figuren in de sneeuwbol. Ik herinner me dat ze een beetje magisch waren, ook al is het geen geheim hoe ze werken. Maar je hoeft jezelf niet te beperken tot het kopen van de mooie schudbollen. Er zijn veel doe-het-zelf-handleidingen online die laten zien hoe je je eigen kunt maken. Het is niet erg moeilijk en je hebt waarschijnlijk al enkele van de benodigde materialen om de sneeuwbollen te maken. Vind inspiratie op Pinterest of bij Messy Little Monster.

In de sneeuwbol kun je een flesetiketten aan de “achterkant” plaatsen. Hier kun je een leuke groet schrijven of een ontwerp maken dat past bij het thema van de sneeuwbol.

Maak strijklabels en cadeau-tags met je eigen tekeningen

Een andere leuke activiteit is het maken van je eigen instrijklabels of maak uw eigen naar en van stickerlabels. Je kunt de strijklabels op van alles plakken, van kerstversieringen tot T-shirts en boodschappentassen. Het is een goed cadeau-idee en het kind kan zijn best doen door een tekening te maken die op een strijklabel wordt gedrukt voordat het op kleding wordt aangebracht.

Je kunt ook je eigen bedrukte stickers voor verpakking, die je vervolgens als stickers kunt bestellen. Dit is hoe je het doet:

Teken een of meerdere tekeningen op papier. Als de tekening klaar is, maak je er een foto van. Je kunt eventueel de Microsoft-app “Scan” gebruiken. Bijsnijden van de afbeelding. Wanneer je een goede afbeelding hebt, upload je deze naar Ikast Etikett. Nu kun je tekst toevoegen en het ontwerp aanpassen. Voeg toe aan winkelwagen wanneer je tevreden bent met het resultaat en wacht een paar dagen. De afgewerkte etiketten worden na een paar dagen bij je thuis bezorgd.

Kerstversieringen

– Kaarsen, zoals een adventskaars
– Klei of oasis
– Iets om de kerstdecoratie in of op te maken, zoals een afgezaagde boomstronk, een bloempot, een kartonnen bord of iets dergelijks.
– Sparren, dennenappels, hele kaneelstokjes, takken, mos of kleine takjes met groene bladeren en rode bessen (eventueel een kleine heggeschaar om in de spar te knippen)
– Linten of jute touw
– Glitters, kleine kerstballen, hartjes, rode bessen of andere decoraties

Maak kerstversieringen van gerecyclede materialen

Er zijn veel mogelijkheden om dingen die je al in huis hebt te gebruiken bij het maken van kerstversieringen. Hieronder vind je inspiratie voor kerstversieringen gemaakt van gerecyclede materialen, dus vergeet niet om tijdens de herfst wat te bewaren.

– Jampotten
– Toilet- en keukenrollen
– Kranten
– Reclamefolders en andere gekleurde drukwerk
– Doppen
– Takjes en kleine stokjes
– Scharen
– Heb ook wat effen karton als aanvulling op de gerecyclede materialen.

Naai kerstversieringen

Als je een creatief meisje of jongen hebt die graag naait, kun je kerstversieringen naaien. Kleine eenvoudige engelen of kerstmannen gevuld met watten of katoen zijn leuk om aan de kerstboom of het raam te hangen.

– Sjabloon
– Stof
– Scharen
– Draad
Labels, zoals geweven labels

Vertaling voltooid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.