FAQ

Wat is Tyvek ®?

Papieren armbandjes zijn hetzelfde als Tyvek-armbandjes. Maar wat is Tyvek eigenlijk? Hoewel we onze populaire armbandjes papieren armbandjes noemen, zijn ze niet gemaakt van papier, maar van het slimme materiaal Tyvek.

Het Tyvek-armbandje is een goedkoop en goed functionerend controle-armbandje dat gemakkelijk bedrukt kan worden. Het is daarom een zeer populair armbandje voor toegangscontrole. Bij Ikast Etikett is het waarschijnlijk het armbandje dat we het meest verkopen op jaarbasis. Je kunt ook Tyvek-armbandjes met RFID-chip krijgen.

Tyvek is zeer moeilijk te scheuren, maar gemakkelijk te knippen of snijden.

Standaard worden Tyvek-armbandjes bedrukt met zwarte inkt. Door de ontwikkelingen op het gebied van printen kunnen we tegenwoordig ook digitaal bedrukken. Het kost iets meer, maar het prijsverschil is veel kleiner geworden.

Als je een armbandje in meerdere kleuren wilt gebruiken en je hebt minder dan 1000 stuks nodig, kan het echter goedkoper zijn om het op een stoffen armbandje te laten afdrukken. Vraag ons naar de prijzen.

Waar is Tyvek van gemaakt?

Tyvek is een geregistreerd handelsmerk van het beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf DuPont, dat achter veel innovatieve producten staat die diverse branches wereldwijd hebben verbeterd.

Tyvek is een niet-geweven materiaal dat is samengesponnen uit synthetische polypropeenvezels door middel van warmte en druk. Het werd in 1955 “ontdekt” door Jim White in het laboratorium van DuPont. Elke Tyvek-vezel is ongeveer 8 keer sterker dan een mensenhaar.

Tyvek heeft een aantal goede eigenschappen en wordt onder andere gebruikt voor isolatie van huizen en daken, als verpakking in de farmaceutische industrie, enveloppen, kerstboomlabels (let op het label dat ze vaak bovenaan hebben – om de stam gewikkeld), spuitpakken, enz.

Feiten:

  • Tyvek is een zeer licht materiaal en weegt zeer weinig.
  • Tyvek heeft brandwerendheid klasse 1, wat een van de beste classificaties is voor het voorkomen van vuurverspreiding.
  • Tyvek is chemisch bestendig en kan daarom worden gebruikt voor spuitpakken, zoals overalls. Het is dimensioneel stabiel (even sterk op alle punten), pH-neutraal en zeer duurzaam.
  • Tyvek is geen papier of stof.
  • Tyvek is 100% recyclebaar.
  • Waterdamp kan door Tyvek heen, maar geen vloeibaar water. Dit maakt het materiaal ademend en waterbestendig. Daarom blijft het comfortabel om meerdere dagen te dragen op een festival zonder dat de huid eronder klam en nat wordt – en in tegenstelling tot papier lost het armbandje niet op na een regenbui of het wassen van de handen.

Duurzaamheid:

Hoewel Tyvek zowel beschreven als bedrukt kan worden, kan het niet samen met papier gerecycled worden. Het is plastic en moet bij het plastic afval worden weggegooid, zodat het gerecycled kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.