FAQ, STICKERS

Hoe labels te verwijderen?

We krijgen vaak de vraag hoe je labels kunt verwijderen. In deze blogpost krijg je tips om labels van glas en flessen te verwijderen.

Hoe verwijder je labels van glas?

Als je labels van glas wilt verwijderen, kun je proberen het label los te maken met je nagel en vervolgens het label van het glas of de fles af te trekken. Mocht dit niet werken, dan kun je een glaskrabber gebruiken.

Voordat je labels bestelt om op glas te plakken, moet je overwegen welk type label je wilt kiezen. Onze flesetiketten hebben een matte afwerking en een ander soort lijm dan onze vinylstickers. Als je kiest voor de fleslabels, krijg je labels die gemakkelijk kunnen worden verwijderd wanneer de fles of het glas leeg is.

Hoe verwijder je labels van glas?

Labels zitten vaak op nieuwe glazen onderaan met een streepjescode of prijs van de winkel. Het kan behoorlijk frustrerend zijn als consument om gloednieuwe glazen te hebben gekocht en vervolgens te moeten worstelen om de resten van een lelijk label te verwijderen. Verwijder altijd de labels voordat je de glazen in de vaatwasser plaatst. Resten van labels laten papier en pluisjes achter in de machine, wat zich op andere dingen kan vastzetten – en dat willen we vermijden. Kijk of je de streepjescode met je vingers kunt verwijderen. Als alternatief kun je het glas een nacht in water laten weken en vervolgens de resten verwijderen.

Veel bier- en wijnglazen hebben vaak een klein etiket met de naam van de ontwerper erop geplakt. Als je de kleine labels op de glazen laat zitten, loop je het risico dat de lijm van de stickers na verloop van tijd uithardt en lelijke vlekken op de glazen achterlaat. Verwijder daarom de kleine labels onmiddellijk om lelijke vlekken op de mooie nieuwe glazen te voorkomen.

Hoe verwijder je labels van wijnflessen?

Als je labels van wijnflessen, bierflessen of jampotten wilt verwijderen, om de flessen en potten voor ander gebruik te kunnen gebruiken, hoef je alleen maar de labels te verwijderen. Het beste is om de flessen een nacht in water te laten weken. Je kunt ook wat baksoda toevoegen om het proces te versnellen. Wanneer de fles een nacht in water heeft geweekt, kun je het label eraf trekken of de laatste restjes eraf wrijven, bijvoorbeeld met een schuurspons. Als sommige resten moeilijk te verwijderen zijn, kun je een glaskrabber gebruiken om de lijm te verwijderen. Nadat je het originele label hebt verwijderd, is het eenvoudig om je eigen flesetiketten op het glas of de fles te bevestigen.

Hoe verwijder je labels van flessen?

Als je labels van andere flessen dan glazen flessen wilt verwijderen, moet je letten op het materiaal en hoe het moet worden behandeld. Plastic kan gemakkelijk bekrast worden als je erop wrijft of een glaskrabber gebruikt. Als er lijmresten op een plastic fles zitten, kun je deze verwijderen met azijn.

Er zijn veel huishoudelijke tips met verschillende oplossingen om labels te verwijderen. Sommige huishoudelijke tips bevatten chemicaliën (benzine, paraffine, enz.). Dit is vooral van toepassing als de labels zijn gelijmd met niet-wateroplosbare lijm. Er is zelfs een product genaamd “Labelverwijderaar”, maar dit is iets wat we zelf niet hebben getest.

Hoe verwijder je labels van Ikast Etikett?

De labels en stickers die je bij Ikast Etikett koopt, zijn vaak van een zeer sterke vinylkwaliteit en de sticker zelf zal daarom niet oplossen als je hem een nacht in water laat weken. Sterker nog, de meeste stickers van Ikast Etikett kunnen gemakkelijk dagelijks in de vaatwasser worden gebruikt. De labels zijn ook bestand tegen olie. Als je een sticker van Ikast Etikett wilt verwijderen, moet je proberen de sticker van het oppervlak los te maken. Vervolgens kun je eventuele lijmresten verwijderen. Lijmresten komen vooral voor als de sticker langdurig is aangebracht. Als je een sticker verkeerd hebt geplakt, kun je deze vaak direct verwijderen en op de juiste manier opnieuw aanbrengen zonder problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.