FAQ, STICKERS

Hoe stickers verwijderen?

Wanneer je een sticker op een oppervlak plakt, wil je dat deze goed blijft zitten en duurzaam is. Maar op een dag wil je de sticker niet meer daar hebben. Dan wil je de sticker verwijderen zonder zichtbare sporen van lijmresten of de sticker zelf.

Het kan nodig zijn om wat uit te proberen bij het verwijderen van stickers. Hoe stevig de sticker vastzit, hangt namelijk af van de sticker, het materiaal waarop het is bevestigd en hoelang het erop heeft gezeten.

Als je al voordat je de stickers koopt weet dat ze gemakkelijk moeten kunnen worden verwijderd, raden we je aan om eens te kijken naar onze naamlinten of papieren stickers.

Zo verwijder je stickers van metaal

Gebruik geen glasschraper bij het verwijderen van stickers van metaal. Probeer in plaats daarvan een föhn. Begin met de koude luchtstand en verhoog geleidelijk de warmte als de sticker niet loskomt.

Houd de föhn dicht bij de sticker en blaas de warme lucht op de sticker totdat de lijm warm wordt. Vervolgens kunt u de sticker met uw vingers verwijderen. Let op of het metaal bestand is tegen het gebruik van de föhn. Je kunt deze methode ook proberen op glas, maar vermijd het gebruik van de föhn als de sticker op plastic zit, omdat het plastic zacht kan worden en zijn vorm kan verliezen.

De bovenstaande methoden worden op eigen verantwoordelijkheid gebruikt. Probeer altijd voorzichtig uit en test indien nodig de procedure voordat je hem op de gewenste plek probeert om de sticker te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.