EVENEMENTEN

Ontwerp mondkapjes met logo

Mondkapjes met uw eigen ontwerplogo zijn een goede manier om uw logo te laten zien in een tijd waarin mondkapjes een vast onderdeel zijn geworden van het dagelijks leven.

Hier zijn drie tips om te overwegen bij het ontwerpen van uw eigen mondkapjes met logo.

1. Wat moet er op uw mondkapjes met logo staan?

 • Logo (groot)
  Als u mondkapjes met logo ontwerpt, kunt u ze op verschillende manieren ontwerpen. U kunt ervoor kiezen om een groot logo in het midden van het mondkapje te plaatsen. Wanneer het logo zich in het midden van het gezicht van de drager bevindt, wordt het goed zichtbaar en duidelijk op afstand. Dit kan echter klanten afschrikken om het mondkapje te dragen wanneer het logo het hele mondkapje bedekt.
 • Logo (subtiel)
  Als u een mondkapje met logo wilt waarbij het logo niet overheersend is, zijn er vele mogelijkheden voor een meer subtiele plaatsing van het logo. Hoe u het logo op het mondkapje plaatst, hangt natuurlijk af van hoe uw logo eruitziet. U kunt het bijvoorbeeld verticaal langs de naad aan de zijkant (of beide zijden) van het mondkapje plaatsen. Met deze oplossing kunt u een ander motief in het midden van het mondkapje hebben, maar u kunt er ook voor kiezen om het neutraal te houden, zodat alleen uw logo zichtbaar is.
 • Slogan
  In plaats van – of in combinatie met – uw logo, kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om uw organisatieslogan af te drukken.
 • Uitspraak
  In plaats van een logo kunt u ervoor kiezen dat uw bedrukte mondkapje een uitspraak bevat. Dit kan bijvoorbeeld een uitspraak zijn over het dragen van mondkapjes, zoals “Ik lach onder mijn masker”. Het kan ook uitspraken zijn in verband met evenementen, zoals welk voetbalteam u steunt of politieke uitingen. De keuze is aan u.
 • Illustratie
  Een illustratie van een grappige mond en/of neus maakt het dragen van mondkapjes een beetje leuker. Er zijn veel mogelijkheden om een leuke mond te maken. Het kan bijvoorbeeld een blije mond met een grote GLIMLACH zijn, net zoals in Smiletsby, Aarhus in Denemarken. Een mond kan zowel een illustratie als een foto zijn. Een grappige mond van een aap of de mond van een brullende tijger kan ook een glimlach toveren op degene die het ziet.
 • Patroon
  Als het mondkapje er alleen maar mooi uit moet zien, kunt u bijna elk denkbaar patroon laten bedrukken. Het kunnen grafische, geschilderde, getekende of kinderachtige patronen zijn. De stijl is helemaal aan u. U kunt ook een patroon als achtergrond gebruiken voor uw logo voor een mooi resultaat.
 • Gebruik elastiek en biaisband
  De bedrukte mondkapjes van Ikast Etiket hebben elastiek en biaisband die u kunt kiezen in de gewenste kleur. Kies een kleur die past bij de opdruk of het logo, of dezelfde kleur als het logo.

Denk eraan dat u deze ook kunt combineren.

2. Kleurkeuze voor mondkapjes met logo

Bij het bestellen van mondkapjes is het belangrijk om na te denken over de kleurkeuze. Wie gaat de mondkapjes dragen? Zijn het uw medewerkers, klanten of iemand anders?

Een wit mondkapje kan er al snel wat vuil uitzien. Make-upresten zijn niet erg mooi. Tegelijkertijd zal een mooi wit mondkapje een schoon en hygiënisch mondkapje signaleren.

3. Denk aan het geheel bij het ontwerpen van uw eigen mondkapje

Bij het ontwerpen van een bedrukt mondkapje is het belangrijk dat het gemakkelijk te begrijpen is en dat eventuele tekst snel en gemakkelijk te lezen is. De persoon die het mondkapje draagt, staat mogelijk niet lang stil.

Denk aan contrasten. Maak het gemakkelijk om de tekst te lezen door kleuren te kiezen die niet te veel in elkaar overvloeien, tenzij u wilt dat de tekst en het logo subtiel zijn.

Als u veel details op het mondkapje wilt hebben, denk dan na waarom. Is er iets dat op grote afstand zichtbaar moet zijn, is dat geen goed idee. Als het belangrijker is dat alle details aanwezig zijn dan de zichtbaarheid op afstand, kunt u de details uiteraard meenemen.

We hopen dat u inspiratie heeft gekregen om uw eigen mondkapje met logo te ontwerpen. Als u ergens over twijfelt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail info@ikastetiket.nl of bel ons op telefoonnummer: +45 97 15 53 12.

Ontwerp uw eigen mondkapje op https://www.ikastetiket.nl/mondkapjes-met-logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.