ETIKETTEN VOOR KLEDING, FAQ

Hoe verwijder je labels?

Het hoeft niet moeilijk te zijn om labels te verwijderen. In deze handleiding helpen we je om labels gemakkelijk te verwijderen. Voordat je begint met het verwijderen van labels, is het verstandig om te weten van welk materiaal het label is gemaakt. Het is ook belangrijk om te weten welk type label je wilt verwijderen.

Hoe verwijder je labels van kleding?

Labels zijn vaak vastgenaaid aan het kledingstuk. Het is dus een kwestie van de naad losmaken en de draden verwijderen die het label aan het kledingstuk vastmaken. De steken waarmee het label op het kledingstuk is genaaid, kunnen soms erg klein zijn. Het kan daarom handig zijn om een tornmesje te gebruiken. Je steekt de lange puntige kant van het tornmesje onder de draad en duwt totdat het mesje de draad doorsnijdt. Soms is het voldoende om slechts een paar draden door te snijden en de hele draad eruit te trekken. In andere gevallen is het nodig om veel draden door te knippen om het materiaal niet te beschadigen op de plek waar je het label wilt verwijderen. Als je geen tornmesje hebt, kun je ook een scherpe schaar gebruiken en voorzichtig de draden doorknippen. Je kunt ook proberen de draden tussen het label en de stof te breken.

Let op: zeer delicate stoffen, zoals zijde, kunnen kleine zichtbare gaatjes achterlaten in de stof bij het verwijderen van een label.

Hoe verwijder je naamlabels?

Om naamstickers van kleding te verwijderen, zijn geen gereedschappen of andere hulpmiddelen nodig. Een naamlabel zit vastgeplakt aan het kledingstuk en kan in de meeste gevallen worden verwijderd met de vingers of losgemaakt worden met een nagel.

Naamlabels die vastzitten op lunchboxen, drinkflessen of speelgoed kunnen op dezelfde manier worden verwijderd als bij kleding. Als het gaat om een label op glas, kun je een glazen schraper gebruiken.

Hoe verwijder je labels van glas?

Als je een label van glas wilt verwijderen, is het het beste om eerst te proberen het label met je vingers los te maken voordat je iets anders probeert. De labels die we verkopen bij Ikast Etikett zijn gemaakt van een sterke vinylkwaliteit en brokkelen niet op dezelfde manier af als labels die je kent van bijvoorbeeld jampotten. Daarom is het meestal mogelijk om het label in één stuk van het glas te trekken. Bij Ikast Etikett hebben we een type stickers genaamd flesetiketten. Flesetiketten zijn gemaakt van een kwaliteit waarbij de lijm niet zo sterk is als onze vinylstickers. Het label heeft ook niet hetzelfde krachtige vinyloppervlak, maar een mat papierachtig oppervlak. Het ziet er heel mooi uit als label op wijnflessen, gin-flessen, bierflessen of andere flessen die je er mooi uit wilt laten zien. Als je van tevoren weet dat je het label moet kunnen verwijderen, raden we altijd aan om flesetiketten te kopen.

Als je labels met sterke lijm wilt verwijderen, kun je een glaskrabber gebruiken om de sticker te verwijderen. Je kunt ook proberen het label los te maken met een föhn als het label goed vastzit. Als je een glas met resten van een label in de vaatwasser plaatst zonder dat het label volledig is verwijderd, loop je het risico dat de hitte in de vaatwasser het label nog vaster “brandt”. Het is dus het beste om te proberen de lijm volledig te verwijderen voordat je het glas in de vaatwasser wast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.