EVENEMENTEN, TOEGANGSARMBANDEN

Hoe krijg je een festivalbandje af?

Het is niet moeilijk om een festivalbandje af te doen als het festival voorbij is. Sommige organisatoren willen graag dat de festivalbandjes worden gerecycled. Anderen willen fraude met bandjes voorkomen en verwijderen ze voordat de gasten het festival verlaten. Voor de individuele gast kan het belangrijk zijn om het festivalbandje te verwijderen zonder het bandje te beschadigen, zodat het bandje als een waardevolle herinnering kan worden bewaard.

Voor de meeste mensen is de makkelijkste manier om het festivalbandje af te doen door het door te knippen met een schaar. Dit geldt voor een groot deel van de festivalbandjes die we bij Ikast Etikett verkopen. Als je het bandje wilt bewaren, is het slim om het zo dicht mogelijk bij de sluiting af te knippen. Op deze manier kun je het grootste deel van het ontwerp van het festivalbandje nog steeds zien. Wanneer je het bandje hebt afgeknipt, kun je meestal de sluiting helemaal van het bandje trekken.


Hoe haal je papieren of Tyvek festivalbandjes eraf?

De makkelijkste manier om een Tyvek of papieren bandje van je pols af te krijgen, is natuurlijk door het af te knippen met een schaar. Als je geen schaar bij de hand hebt, kun je het bandje losmaken waar het is vastgeplakt.


Recycling en hergebruik van festivalbandjes

Op sommige plaatsen willen ze de festivalbandjes na gebruik verzamelen voor recycling en hergebruik van de bandjes. Bij de uitgang staat een team klaar om het bandje af te knippen en de sluiting van het bandje te scheiden. Bij Ikast Etikett bieden we als onderdeel van ons recyclingprogramma onze klanten hulp bij het verwijderen van gebruikte bandjes. Je kunt ook de gasten zelf de gebruikte festivalbandjes laten verwijderen door een schaar bij de uitgang beschikbaar te stellen, bijvoorbeeld in een museum. Zorg ervoor dat de schaar stevig vastzit, zodat hij niet zoekraakt. Zorg ervoor dat het voor gasten gemakkelijk is om het bandje en de sluiting apart weg te gooien, zodat de materialen hergebruikt kunnen worden.


De schoenenfabrikant WODEN en het Smukfest (een Deens festival) hebben eerder overbodige festivalbandjes gebruikt in een van hun schoenencollecties, als een vorm van hergebruik.
Een manier om oude festivalbandjes te bewaren, is door ze in te lijsten. Anderen bevestigen het gebruikte festivalbandje aan een sleutelhanger. Als je veel festivalbandjes hebt, kun je ze aan elkaar naaien op een hoed of een klein tasje. Alleen je fantasie kan de grenzen bepalen.


Afneembaar festivalbandje

In het Futurium-museum in Duitsland is men enthousiast over de uitstraling van een festivalbandje. Tegelijkertijd heeft het museum de ambitie om waar mogelijk voor duurzaamheid te kiezen. Bij Futurium wilden ze daarom geen oplossing met bandjes die na slechts één keer gebruik weggegooid moesten worden. Om aan de wensen van Futurium te voldoen, kreeg het museum een festivalbandje met een houten kraal als sluiting. Wanneer het bezoek voorbij is, kan de gast zelf aan de kraal trekken om het bandje los te maken. Het bandje is vastgenaaid door de uiteinden naar boven te buigen zodat de kraal er niet afvalt.
Natuurlijk is het nadeel van deze oplossing dat het bandje gemakkelijk kan worden verwijderd en aan iemand anders kan worden doorgegeven. Dit is geen probleem voor Futurium, maar een organisator van een groot muziekfestival zou waarschijnlijk niet voor deze oplossing kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.