ETIKETTEN VOOR KLEDING, FAQ, STICKERS

Naamlabels in de vaatwasser

Je kent misschien de handige naamstickers van Ikast Etikett om aan (kinder)kleding te bevestigen? De naamlabels zijn kleine, zachte stickers die je op een label in de kleding plakt. Als de naamlabels in de kleding zitten, moeten ze uiteraard bestand zijn tegen wassen in de wasmachine. Maar wist je dat naamlabels ook vaatwasmachinebestendig zijn (als je ze op kopjes, lunchboxen, enz. plakt)?

Dat is handig, zodat je de naamlabels kunt gebruiken op lunchboxen en drinkflessen. Met kleine kinderen in het gezin heb je vaak plastic borden, kommen, lepels en bekers mee onderweg. Met een naamlabel op het servies herken je altijd wat je meeneemt op stap. Als je spullen gemarkeerd zijn met een naam, kun je ze ook gemakkelijk in de vaatwasmachine van familie en vrienden zetten. Dan is het schoon de volgende keer dat je het wilt gebruiken – en hoef je je geen zorgen te maken over wat van jou is.

Hoe gebruik ik naamlabels die vaatwasmachinebestendig zijn?

  • Was en droog alles waar je een naamlabel op wilt plakken, zoals een lunchbox of een drinkfles.
  • Haal voorzichtig een naamlabel van het vel zonder het plakgedeelte te veel aan te raken.
  • Plaats het naamlabel op een vlak oppervlak.
  • Druk het naamlabel stevig op de lunchbox of drinkfles met een vinger.
  • Wacht minstens 24 uur voordat je de lunchbox of drinkfles met het naamlabel in de vaatwasmachine wast.

Mijn collega Vera heeft naamlabels die al meer dan 5 jaar op een lunchbox zitten. Dus zelfs als de lunchbox meerdere keren per week wordt meegenomen naar de kinderopvang en school – en in de machine wordt gewassen – blijft het naamlabel erg goed zitten.

Waar kan ik naamlabels voor gebruiken?

Je kunt naamlabels op (bijna) ALLES gebruiken. Ik heb twee jonge kinderen en we hebben vaak borden, lepels, bekers en kommen bij ons als we gaan wandelen of familie en vrienden bezoeken. Ik heb naamlabels op al het servies dat we meenemen onderweg geplakt. Van lepels tot kommen en thermosbekers. Toen de kinderen nog baby’s waren en pap aten, had ik ook naamlabels op de garde, die ik altijd meenam, samen met het papoeder. De naamlabels helpen ons altijd om onze spullen te herkennen. Met jonge kinderen is het gemakkelijk om de focus te verliezen en een bord of beker bij de gootsteen te zetten – en het dan te vergeten. Met een naam erop is het gemakkelijk voor anderen om te zien van wie het is en natuurlijk hun eigen spullen te herkennen.

Naamlabels in de vaatwasser

Als je oudere kinderen hebt, nemen ze waarschijnlijk een lunchpakket mee naar school. En de meeste kinderen hebben altijd een drinkfles mee naar school en sport. Met een naam op de lunchbox en drinkfles help je je kind bij het herkennen van zijn/haar spullen – en kan hij/zij altijd zijn/haar spullen in de koelkast terugvinden.

Gelamineerde sticker

Heb je drinkflessen of lunchboxen die wat meer te verduren hebben? Dan kun je overwegen om een gelamineerde sticker te gebruiken. In tegenstelling tot de naamlabels hebben de stickers een vinyl oppervlak dat extreem duurzaam is. De stickers zijn uiteraard ook vaatwasmachinebestendig.

Waar plak jij naamlabels op? Deel je beste tips voor het gebruik van naamlabels met ons in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.