FAQ, STICKERS

Naamlabels in de wasmachine

Een van de meest gestelde vragen die we van onze klanten krijgen is: Hoe was je kleding met naamstickers? Gelukkig is het antwoord: Precies zoals je gewend bent. Kleding met naamlabels kan eenvoudig in de wasmachine worden gewassen. Maar het is belangrijk dat je de naamlabels op de juiste manier aan de kleding bevestigt voordat je ze wast.

  • Bevestig altijd het naamlabel op een geweven labels, zoals “gemerkt in de nek” of een wasinstructie.
  • Druk het naamlabel stevig aan.
  • Wacht minimaal 24 uur voordat je het kledingstuk wast nadat je het naamlabel hebt bevestigd.
  • Was nieuwe kleding voordat je het naamlabel bevestigt.
Navnelapper i vaskemaskinen

Waarom kun je het naamlabel niet direct op de kleding plakken?

Soms spreken we met klanten die het naamlabel direct op de stof van het kledingstuk willen bevestigen. Ze willen dat het naamlabel zichtbaar is in de nek of op de rand van de broek, zodat ze niet hoeven te zoeken naar het label in bijvoorbeeld de wasinstructies. De reden waarom we het niet aanbevelen om de naamlabels op de stof te bevestigen, is dat kleding vaak elastisch is. Wanneer een kind een trui over het hoofd trekt, zal de stof meerekken en het naamlabel sneller loslaten. Simpelweg omdat het materiaal waar het op zit beweegt. Als je de naam meer zichtbaar wilt hebben, kun je strijklabels gebruiken.

Kookwas met naamlabels

Als je kleding hebt die vaak op een kookwas wordt gewassen, zullen de naamlabels sneller slijten. In ondergoed en sokken die op een kookwas worden gewassen (of die geen label hebben waar je het naamlabel op kunt bevestigen), raden we aan om onze instrijklabels te gebruiken. De strijklabels zijn extreem duurzaam, en als je ze goed op de kleding strijkt, zijn ze bijna onmogelijk om weer af te nemen. Als je strijklabels in sokken plaatst, is het handig om de label “op zijn zij” te plaatsen, zodat de label “het ribbelgebreid patroon volgt”. Hiermee verminder je het uitrekken van de strijklabel, wat moeilijk te vermijden is in sokken.

strygemærker i strømper

Naamlabels in schoenen

De naamlabels van Ikast Etikett zijn ideaal om te gebruiken in kleding, omdat ze erg zacht zijn. De naamlabels jeuken of prikken niet als ze in de kleding van kinderen zitten. Het nadeel van een ongelamineerd label is dat de opdruk en tekst na verloop van tijd kunnen slijten. Dit geldt bijvoorbeeld voor schoenen of laarzen die nat en bezweet worden. Als het naamlabel in de schoen is bevestigd, zal wrijving met voeten en sokken ook snel invloed hebben op de tekst en opdruk. Daarom raden we aan om de naamlabels aan te vullen met onze stickers met vinyl-laminering. Vinyl-laminering zorgt voor een fantastische duurzaamheid van de stickers. De stickers met vinyl-laminering kunnen in de vaatwasser worden gewassen, maar niet in de wasmachine.

Naam op de lunchbox

Veel van onze klanten gebruiken ook naamlabels op lunchboxen en drinkflessen. Daarom moeten de naamlabels ook bestand zijn tegen de vele ritten in de vaatwasser. We hebben onze naamlabels getest op de lunchboxen van kinderen en het record onder collega’s is hetzelfde naamlabel op een lunchbox gedurende 5 jaar.

Hoewel de naamlabels zeer goed blijven zitten op lunchboxen en drinkflessen, is het onvermijdelijk dat het label na verloop van tijd vervaagt. Als je dit wilt voorkomen, kun je kiezen voor gelamineerde stickers voor lunchboxen en drinkflessen. Dit zijn dezelfde stickers die je ook in schoenen kunt gebruiken.

Je bent altijd welkom om contact op te nemen met onze klantenservice als je twijfelt welke optie het beste bij jouw behoeften past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.