ETIKETTEN VOOR KLEDING, FAQ, STICKERS

Vergeet niet om de bezittingen van de jongste kinderen te labelen.

Zelfs als je kind nog jong is, heeft het waarschijnlijk veel spullen en kleding om bij te houden. We garanderen niet dat het leven met jonge kinderen een dans op rozen wordt met namen op kleding, maar het zal zeker gemakkelijker zijn om de bezittingen georganiseerd te houden. Vooral wanneer het kind naar de kinderopvang of school gaat.

Daarom is het belangrijk om de bezittingen van je kleintje te labelen.

Een jong kind kan zelf zijn/haar spullen niet bijhouden. Het heeft hulp nodig van ouders, grootouders, leraren en andere volwassenen. Wanneer je kind naar de kinderopvang of school gaat, zijn er veel andere kinderen die jassen, skipakken, mutsen en wanten van dezelfde maat hebben – en hoewel ze niet precies hetzelfde zijn, lijken ze zeker op elkaar. Wanneer er namen op de bezittingen staan, is het voor alle volwassenen die verantwoordelijk zijn voor het kind veel gemakkelijker om de juiste bezittingen te vinden. Het helpt de leraren op de kinderopvang en school om de spullen van het kind op de juiste plaats te leggen.

Wanneer jullie buiten huis zijn

Wanneer je je kind meeneemt naar de speeltuin, bibliotheek, indoorspeeltuin, café of bos met een speelgroep, neem je waarschijnlijk een verzorgingstas, reservekleding en eten mee voor onderweg. Misschien zelfs de favoriete knuffel. Met kleding die aan- en uitgetrokken moet worden, luierwissels en speelgoed dat uit de kinderwagen wordt gegooid, is het gemakkelijk om iets kwijt te raken of te vergeten. Vooral als het kind plotseling boos of moe wordt. Als je van tevoren de bezittingen van het kind hebt gelabeld, is het gemakkelijk om hun spullen te herkennen voor het geval je snel moet inpakken. Het is ook gemakkelijk voor anderen om de bezittingen aan jullie terug te geven als je iets vergeet.

Zo label je de bezittingen gemakkelijk met een naam

Er zijn verschillende oplossingen wanneer je de bezittingen van je kind wilt labelen.

Naamstickers zijn absoluut de gemakkelijkste oplossing. Je kunt de naamstickers van Ikast Etikett (ook bekend als kledingstickers) gebruiken op bijna alles van het gezin. De naamstickers werken als een sticker en zijn zeer gemakkelijk te gebruiken – je hoeft ze niet te naaien of te strijken. Plak de naamstickers gewoon op labels wanneer je ze in kleding gebruikt. Geweven labels zijn natuurlijk bestand tegen meerdere wasbeurten.

Een alternatief voor kledingstickers zijn instrijklabels. Strijklabels zijn zeer duurzaam en bijna onmogelijk te verwijderen van kleding. Als je vaak de gedragen kleding van je kind verkoopt, is het daarom een goed idee om de naamstickers te gebruiken.

We hebben eerder verteld over het gebruik van de naamstickers in kleding. Maar eigenlijk kun je de handige etiketten ook gebruiken op broodtrommels, flesjes, speentjes en speelgoed, omdat ze naast machinewas ook bestand zijn tegen dagelijkse ritten in de vaatwasser of tegen schroeien als je ze op speentjes of flesjes plaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.