FAQ

Test van naamlabels

Bij Ikast Etikett vinden wij het belangrijk dat de producten die wij verkopen van hoge kwaliteit zijn. Het is voor ons van groot belang dat jij als klant een product ontvangt dat waarmaakt wat we beloven. Wanneer je naamstickers van Ikast Etikett koopt om in de kleding van je kinderen te plaatsen, moeten de naamlabels goed blijven zitten. Zowel bij het wassen van de kleding als wanneer het kind ze draagt. Bovendien vinden wij het belangrijk dat onze producten geen schadelijke stoffen bevatten. De naamlabels zitten in de kleding van kinderen en komen dagelijks in aanraking met de huid van het kind.

Het Deense bedrijf ForbrugerLaboratoriet heeft onze strijklabels, plaklabels en naamlabels getest. “ForbrugerLaboratoriet is een onafhankelijk testlaboratorium dat gespecialiseerd is in het testen van de veiligheid en conformiteit van diverse consumentenproducten, vooral voor kinderen. Ze hebben onderzocht of de naamlabels, strijklabels en stickers van Ikast Etikett voldoen aan de EN 71-3 standaard, en dat doen ze gelukkig. EN 71-3 is eigenlijk een speelgoedcertificering. Als de producten voldoen aan EN 71-3, zijn we ervan verzekerd dat het betreffende product geen schadelijke stoffen afgeeft bij contact met de huid, of als een kind het label in de mond neemt en erop sabbelt.

Wat zijn goede naamlabels?

Wij letten altijd op de kwaliteit van onze naamlabels:

Dit zijn de punten waar we op letten bij zowel de naamlabels, strijklabels als plaklabels:

  • Blijven de naamlabels op het geweven labels zitten?
  • Vervaagt de opdruk van de labels?
  • Zijn ongebruikte labels nog steeds bruikbaar na langere tijd opslaan?

Dit geldt zowel voor kortdurig als langdurig gebruik.

We testen de naamlabels door ze bijvoorbeeld te wassen in de wasmachine en te drogen in de droger. Naamlabels op broodtrommels en drinkbekers worden bijna dagelijks in de vaatwasser gewassen. instrijklabels worden ook getest tijdens het wassen en drogen. We testen onze plaklabels door ze bijvoorbeeld op computers, opladers, smartphones en voorwerpen die in de vaatwasser worden gewassen te plaatsen.

Feedback van klanten

Bij Ikast Etikett zijn de feedback en beoordelingen van onze klanten het belangrijkst. Zijn er gebreken aan de labels, vervaagt de opdruk snel of plakken de labels niet goed genoeg? Dan horen wij dat graag, zodat we het probleem kunnen verhelpen. Want de naamlabels moeten natuurlijk goed werken om waarde te hebben voor jou. We zijn dan ook ERG BLIJ met de vele positieve beoordelingen die we van Noorse klanten ontvangen op Trustpilot. Hier hebben we een totale waarderingsscore van 4,6/5. Ikast Etikett staat op de eerste plaats van de 5 beste bedrijven in de categorie “Labelprinter” op Trustpilot.

We hebben helaas gemerkt dat de opdruk op de naamlabels kan slijten als het kind vette crème of zonnebrandcrème gebruikt en deze in contact komt met het label. We hebben uiteraard onderzocht of we dit kunnen voorkomen. Maar op dit moment is dat helaas niet mogelijk. Dit komt doordat we onze naamlabels bedrukken met Eco-solvent inkt. Het alternatief zou zijn om te bedrukken met UV-print, maar omdat er onzekerheid bestaat over het feit of UV-print zeer allergene stoffen bevat, willen we deze drukmethode niet gebruiken.

Wat vind jij belangrijk bij het kopen van naamlabels voor je kinderen? Zoek je naar onafhankelijke tests, of test je zelf en doe je je eigen ervaringen op? Deel je gedachten graag met ons in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.